Wijkkrant Weidevenne weer op de mat

16/12/2021

De nieuwe wijkkrant Weidevenne valt deze week weer op de mat. Het is de zevende en laatste editie van dit jaar en de redactie, bestaande uit Ad Broeders, Ria Groot, Adrie Wien en Kitty van den Berge maakten er weer een prima geheel van. Door weer en wind trokken zij er op uit en Gerjan Stolp (Werkom) zorgde voor een prettig leesbare krant. Ook deze keer zijn er een aantal interessante onderwerpen bekeken, besproken, gefotografeerd en beschreven.

De krant opent deze keer met een artikel over de wijk Europa, waar de straatnamen verwijzen naar Europese landen en gebieden. Opvallend is dat er in de wijk meer vrouwen wonen dan mannen. In het artikel worden meer cijfers vermeld. De naam Europa staat ook op de inmiddels beroemde wereldbol op het Plein van de Verenigde Naties (red.).

Ook op de voorpagina laat wijkmanager Michael Lanting zijn licht schijnen over het afgelopen jaar. Hij is verheugd over het, ondanks de coronaperikelen, weer aantrekken van bewonersactiviteiten. Verder in de krant gaat een van de redactieleden (?) op bezoek bij de Kookclub voor mannen in Heel Europa en boswachter Bas Rijs vertelt in een uitgebreid artikel over natuurbeheer Weideveld.Hij nodigt vrijwilligers uit zich aan de melden.

Twee jonge Weidevenners vertellen enthousiast over hun interesse in vuilniswagens en hoe ze nu de vuilnismannen helpen de wijk schoner te maken. Evean geeft uitleg over thuisbegeleiding en natuurlijk ontbreken ook de puzzels niet. De krant besluit met een Kerstwens voor bewoners van Weidevenne.

Digitaal
Heeft u geen wijkkrant ontvangen of een Nee-Nee sticker op de bus?  De wijkkranten Weidevenne en Centrum zijn digitaal te vinden op www.weidevenner.nl  onder het kopje digitale wijkkranten.

Aanmelden voor de wekelijkse gratis digitale Nieuwsbrief  van weidevenner.nl kan door op deze link te klikken. Dan blijft u op de hoogte van het reilen en zeilen in Weidevenne, Kop West en Centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *