Weidevenners minst betrokken buurtbewoners

24/10/2018

Dit is één van de uitkomsten van de Omnibusenquête die in april van dit jaar is gehouden. 37% van de inwoners kent veel buurtbewoners, en ruim een kwart van de inwoners voelt zich bij de meesten in de buurt betrokken. Overwhere en Wheermolen vallen hierbij in positieve zin op. In Weidevenne voelt men zich het minst betrokken bij bewoners uit de buurt. De Purmerendse cultuur wordt goed gewaardeerd. Het Purmerends Museum kreeg een 7 en ruim de helft van de inwoners heeft het museum een keer bezocht. Reuring 2017 werd beoordeeld met een 7,9. Sinds de start van het festival in 2002 bezocht 76% van de inwoners het festival.

In een omnibusenquête worden diverse onderwerpen gebundeld. Aan bod kwamen onder meer vragen over bewegen en sport, contacten in de buurt, mantelzorg, gezondheid, inkomen en schulden en cultuur. De meeste inwoners van Purmerend zijn positief over hun gezondheid.  Zij geven zichzelf hiervoor gemiddeld een 7,6. Tweederde deel beweegt minimaal 2,5 uur per week matig tot intensief. Ruim 50% vindt de Purmerendse buitenruimte deels tot voldoende uitnodigend om te bewegen; 16% vindt van niet.

Belasting
Bij diverse onderwerpen is een vergelijk gemaakt met voorgaande jaren. Zo is het percentage inwoners dat ‘moeilijk’ of ‘eerder moeilijk dan makkelijk’ kan rondkomen van het huishoudinkomen, gedaald van 23% in 2015 naar 16% in 2018. De bekendheid met Loket Wmo is onder 65-plussers gestegen van 55% in 2011 naar 70% in 2018. Het aandeel mantelzorgers dat de belasting hoog vindt is gestegen van 44% in 2015 naar 57% in 2018.
Alle uitkomsten van de Omnibusenquête 2018 zijn te vinden op www.purmerend.nl/onderzoeken. Bron: gemeente Purmerend
|
|
|
|
Oproep redactie weidevenner.nl
Wat vindt u, klopt deze conclusie met het gevoel dat u heeft over uw buurt en zijn bewoners? Weidevenne is groot, er zijn maar liefst zes deelwijken. Het is dus goed mogelijk dat u dit anders ervaart. De redactie hoort graag uw mening, en misschien heeft u ideeën om iets te veranderen. Stuur een mail naar redactieweidevenner@gmail.com en laat het ons weten.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *