Nieuwe sociale huurwoningen in Kop West

09/04/2021

Eerste paal sociale huurwoningen

Pleinbuurt in Kop West groeit gestaag en op 2 april is aannemingsbedrijf Wit uit Wognum op de bouwvelden D24/25 begonnen met de bouw van 25 sociale huurappartementen. De oplevering wordt verwacht in mei 2022. De woningen zullen worden geadverteerd op de website van Woonmatch Waterland. Geïnteresseerden kunnen reageren op de appartementen, maar dienen ingeschreven te staan als woningzoekende bij Woonmatch Waterland. De toewijzing van de huurappartementen wordt verzorgd door Wooncompagnie. Toewijzing is aan de hand van de inkomenscriteria.

De eerste paal ging deze keer letterlijk en figuurlijk geruisloos de grond in. Vanwege het coronagebeuren deze keer geen ‘feestpaal’ met toespraken, gebak, drankjes en bitterballen. Bouwer Wit en verhuurder Wooncompagnie zijn blij dat ze in deze tijd aan de slag kunnen met de bouw van deze woningen en festiviteiten komen later wel.

Anderhalve kilometer
Waar in het begin in Kop West een enkele keer nog werd gewerkt met een heistelling met heiblok, houten palen en opzetters, worden nu voor het overgrote deel lange betonpalen met grote machines, vergezeld van doffe klappen, de grond ingeslagen. Voor deze 25 sociale huurwoningen  worden 22 meter diepe gaten geboord en volgestort met beton. In totaal gaat het om 81 palen. Niet direct belangrijk, maar leuk te weten dat er straks ruim anderhalve kilometer (1782 meter) betonnen palen onder de grond zit, waar je niets meer van ziet.

Tevreden
Tot opluchting van omwonenden wordt er niet echt (ouderwets) geheid met een lawaaimakend dieselblok, maar met een enorme boormachine, vergezeld van de nodige apparatuur. Een buurtbewoner, die regelmatig even komt kijken, is blij met deze manier van heien. ”Ik hoef normaal niet zo vroeg op en zo word ik niet voor dag en dauw mijn bed uitgejaagd. Moeders is ook tevreden, want het servies staat niet te rammelen in de kast.”

Aanbod woningen
Op de website van Woonmatch Waterland kunt u elke week reageren op woningen in de regio Waterland. Onder de regio Waterland vallen: Purmerend, Waterland, Edam-Volendam en Beemster. Het betreft dus alleen de woningen van Intermaris en Wooncompagnie. Het aanbod in de regio Waterland van Woonzorg, Eigen Haard, en Rochdale vindt u hier. U kunt, als u zich ingeschreven heeft, direct reageren op het woningaanbod.

 

3 comments

 1. P.Wijnhof schreef:

  Wat worden de huurprijzen?

  1. Conny Dijkstra schreef:

   U kunt het beste informeren bij https://www.woonmatchwaterland.nl/
   De redactie

 2. Marie de Jonge schreef:

  Interessant om hier te lezen over dit nieuwe bouwproject. Bij mij in de buurt zijn ze al ook al in volle gang om meer huurwoningen beschikbaar te maken. Dit zal er ook voor zorgen dat er waarschijnlijk meer jongeren en gezinnen in de buurt komen wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.