Kanaaldijk tussen Sluisbrug en Melkwegbrug afgesloten

21/03/2021

Kop West is voor een groot deel bewoond, er is groen geplant, speeltuintjes ingericht en bouwwegen zijn bestraat. Auto’s mogen niet overal komen en snorscooters moeten op de fietspaden blijven. Nu is de Kanaaldijk aan de beurt en wordt ingericht als fietspad met vrijliggend voetpad. Het gedeelte tussen de Neckerstraat en het Oosterbinnenpad wordt een fietsstraat. Hier zijn auto’s te gast. Vanaf het Oosterbinnenpad richting Melkwegbrug is de Kanaaldijk afgesloten voor auto’s. De aannemer start maandag 22 maart met de werkzaamheden

Ballast Nedam start maandag met het aaleggen van het voetpad. De Kanaaldijk is wel bereikbaar voor bestemmingsverkeer, er staat dan een halve afzetting. Vanaf dinsdag 6 april is de Kanaaldijk afgesloten. De aannemer voert dan de voorbereidende werkzaamheden voor het asfalteren van het fietspad uit. Rond 23 april wordt er geasfalteerd.

Parkeren
Parkeerplaatsen op eigen erf aan de Kanaaldijk zijn dan niet bereikbaar. Bewoners  kunnen parkeren op de tijdelijke parkeerplaatsen tussen Pleinbuurt en Voorbuurt. Garagebedrijf Cees Jonk. en Grieks Restaurant Kriti zijn wel bereikbaar.

Omleiding
Vanaf maandag 26 april is de inrit Neckerstraat/Kanaaldijk afgesloten. Er wordt dan gewerkt aan de bestrating aan tussen de Neckerstraat en het begin van de nieuwe fietsstraat. Jonk en Kriti zijn dan niet bereikbaar vanaf de Neckerstraat. Er is een omleiding door de Binnenbuurt, het Oosterbinnenpad en de Kanaaldijk. De werkzaamheden zijn begin mei gereed.

Service
De vuilniswagen kan tijdens de werkzaamheden niet op de Kanaaldijk komen, maar bewoners kunnen de rolcontainers gewoon voor de deur plaatsen.  Ook als ze normaal op een opstelplaats worden geplaatst. De aannemer brengt de containers dan naar de tijdelijke opstelplaats. Als u een duidelijk nummer op uw container zet, dan brengt de aannemer aan het eind van de dag de container ook weer terug naar de woning.

Voor vragen kunt omgevingsmanager Paula de Groot of de toezichthouder Jan Willem Visser mailen via  omgevingsmanagement@purmerend.nl of bellen via (0299) 452 452.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *