Hendrik Koppe ontvangt Purmerendse Zilveren Waarderingsspeld

01/11/2019

Hendrik Koppe met zijn vrouw Dinie en burgemeester Don Bijl

Donderdag 31 oktober werd judoka Hendrik Koppe verrast op het Stadhuis. Hij kwam voor een gesprek met burgemeester Don Bijl over zijn tien wereldkampioenschappen. Hendrik vond wel dat er veel judo collega’s en fotografen aanwezig waren maar kreeg pas door dat er iets speciaals was toen de burgemeester over de speld begon. Hij is niet voor een kleintje vervaart met tien keer het wereldkampioenschap veteranen 100+. Maar nu was hij toch lichtelijk aangeslagen toen hij de Purmerendse Zilveren Waarderingsspeld opgespeld kreeg.

Burgemeester Bijl gaf aan in zijn speech dat het gemeentebestuur trots is en veel respect heeft voor deze sportieve Purmerender met zijn tiende wereldkampioenschap. Het is een sport van momenten en concentratie, volgens de burgemeester. Maar ook een sport die veel uithoudingsvermogen vraagt, zeker bij toernooien. Zijn tiende WK- titel is zijn negentiende titel op een EK of WK én de zevende keer op rij dat hij dubbel WK/EK behaalt. Daarnaast hebben Hendrik en zijn mede-ambassadeurs van de Budo Business Club een passie voor judo en steunen en stimuleren zij elkaar in de sport.

Hendrik Koppe, zijn vrouw Dinie, dochters Silvana, Dominique en schoonzoon Milan

Niet te stoppen
Hendrik, inmiddels 57 jaar is geboren in de Jordaan, woont sinds 1990 in Purmerend en is al judoka sinds zijn zesde levensjaar. Hij traint vijf á zes keer in de week bij Kodokan in Purmerend, samen met zijn coach en trainingsmaat Arshak Davtyan. Trainen vind ik leuk, het werken naar een toernooi is iedere keer weer een uitdaging, volgens Hendrik. Aan stoppen denkt hij nog niet. “Ik vind deze sport nog steeds erg mooi, het is niet alleen het fysieke man tot man gevecht. Judo is een complete sport, een combinatie van fysiek, beheersing, techniek én respect voor je tegenstander. ”

Ook al had hij gezegd nooit trainer te willen worden, inmiddels is hij bezig met de opleiding voor judotrainer. Zijn toekomstige leerlingen zullen zeker blij met hem zijn. Een grote man (letterlijk en figuurlijk) met een wam hart voor zijn sport.

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *