Brievenbussendans in Weidevenne en Centrum

03/02/2019

Steeds minder mensen sturen nog brieven en om ze te posten moet men straks waarschijnlijk een stukje verder lopen. Vanaf eind februari gaat PostNL een aantal brievenbussen vanwege teruglopende postaanbieding verwijderen. In heel Nederland is gekeken naar bussen die weinig gebruikt worden en deze zullen verdwijnen, maar op enkele plekken worden nieuwe geplaatst. Een aantal brievenbussen verhuist naar locaties waar veel mensen komen, bijvoorbeeld winkelcentra en bij de entree van woonwijken. Bussen bij verzorgingshuizen blijven staan. Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de voorschriften betreffende afstanden voor brievenbussen die zijn vastgelegd in de Postwet 2009.

Zambezilaan

In sommige andere gemeenten zijn de brievenbussen al aangepast, en nu gaat het in Purmerend gebeuren. Er zullen 34 bussen verdwijnen en er komen twee op nieuwe plekken bij. In Weidevenne worden vijf bussen opgeheven, mogen er vier blijven en komt er één nieuwe op de Zambezilaan ter hoogte van nummer 249. Daarnaast kan men in Weidevenne voor brieven en andere postzaken terecht bij Primera op het Van Damplein en in Centrum bij Bruna aan de Hoogstraat.

In de Hazepolder verdwijnt de brievenbus op het Troelstraplein en in Centrum blijven de bussen op het Looiersplein, Weerwal, Tramplein. Stationsweg en Primulastraat beschikbaar. Op Kop West is (nog) geen brievenbus gepland.

Tramplein

Weerwal

Stationstraat

Primulastraat

Looiersplein

Lissabonhaven

Java

Gangeslaan

Zambezilaan nieuw

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

5 comments

 1. Jan schreef:

  Er zijn geen houten huizen in de Gangeslaan. laatste foto is tcoh echt Zambezilaan.

  1. Conny Dijkstra schreef:

   Bedankt voor je reactie, het is aangepast.

 2. Jan schreef:

  In de Hazepolder wonen veel ouderen – brievenbus dan maar verplaatsen zodat ze in beweging blijven? Bezoek is ook niet meer welkom ’s avonds, omdat er vele parkeerders
  voor de horeca binnenstad zijn!

 3. Jan schreef:

  De hazepolder bewoners moeten in beweging blijven dus? Waarom niet verplaatst naar het midden van de wijk naast parkeermeter,zo ook makkelijk voor kop van west.

 4. Carla Polk schreef:

  In het continent Amerika verdwijnen alle brievenbussen! De brievenbus aan de Amazonelaan staat aan het begin en uitgang van dit continent. Daar vlakbij staan de glascontainer en de plasticcontainer. Lijkt mij zeer wenselijk dat deze ene brievenbus blijft staan. En ik ben niet de enige die dit zo ziet, gezien de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *