Zomerspeurtocht Wonen in de natuur

19/07/2021

De gemeente Purmerend en Bibliotheek Waterland hebben speciaal voor basisschoolkinderen een leuke activiteit ontwikkeld. De speurtocht ‘Wonen in de natuur’ voert kinderen langs een mooie route die begint in de bibliotheek. Onderweg beantwoorden de jonge deelnemers allerlei vragen over dieren, planten en alles wat er groeit en bloeit in de stad. Deze speurtocht is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar, maar natuurlijk kunnen broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes die net wat jonger of ouder zijn ook meespelen.

Het lopen van de speurtocht duurt ongeveer een uur en er zijn mooie prijzen te winnen! Haal de speurtocht tussen 24 juli en 21 augustus op in de bibliotheek en lever hem daar ook weer in of bij de kinderboerderij. Iedereen die het antwoordformulier uiterlijk 21 augustus inlevert, maakt kans op een van de prijzen. Eind augustus worden de winnaars bekendgemaakt. Ook na de zomervakantie kun je de speurtocht nog blijven lopen. Kijk daarvoor op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekwaterland.nl/speurtocht.

Kom naar de aftrap op 24 juli
‘s Ochtends om 11 uur is in de bibliotheek in Purmerend een feestelijke aftrap met iets lekkers en muziek. Ook is er een imker aanwezig die alles weet over bijen en honing. Kinderen en hun ouders zijn hierbij van harte uitgenodigd. Wethouder Eveline Tijmstra speelt een spannende quiz met de kinderen en geeft dan het startsein voor de speurtocht. Tijmstra: ‘Behalve mensen heeft Purmerend nog een heleboel inwoners. We willen dat Purmerend ook voor insecten, vogels en allerlei planten en dieren een fijne woonplaats is. In de speurtocht leren kinderen meer over hoe we, ook in een stedelijke omgeving, fijn met elkaar kunnen wonen in de natuur.’

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *