Zaterdag 25 september, speciale Jan Dekkerswandeling

20/09/2021

Gildegids Jan Dekkers

Het winkelbestand in de oude binnenstad van Purmerend bestond in het verleden uit voornamelijk kleine familiebedrijven. Voordat de grote winkelketens met filiaalzaken zich in de stad vestigden, waren er tientallen sigaren-, kruideniers- en kapperszaken. Ook slagers en bakkers waren ruim vertegenwoordigd. Veel winkeliers woonden achter of boven de zaak en kenden alle klanten bij naam. Het is allemaal anders geworden en om nog eens terug te kijken in het verleden organiseert Gilde Purmerend & omstreden een speciale stadswandeling.

Als hommage aan de vorig jaar overleden stadshistoricus en gildegids Jan Dekkers heeft het Gilde voor zaterdag 25 september een speciale wandeling samengesteld uit de VHP presentaties van Jan Dekkers en Henk Meines. De gidsen vertellen aan de hand van oude foto’s van winkels van vroeger over de achtergrondverhalen van de markante eigenaren.

De wandeling duurt ongeveer 1½ uur. Deelname kost € 4,00. Start om 13.30 uur bij de Museumwinkel, Peperstraat 35. Opgeven voor deze tocht uiterlijk vrijdagmiddag. voor 15.30 uur bij de winkel, of per mail:  wandelingen@purmerendsmuseum.nl
Gidsen van dienst: zijn Daan Sopar, Henk Meines en Dick Blokker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

3 comments

 1. J. Bartman schreef:

  mooie foto’s, ik ben benieuwd waar de foto met groep mensen met teilen is gemaakt. En de foto met het bord rijwielstalling, reparatie inrichting.
  Heeft u ook foto’s van de winkel van Mirck in de Breedstraat?

 2. Piet Jonker schreef:

  Eikenboom in de Hoogstraat

 3. Piet Jonker schreef:

  Rijwielstalling en reparatie in de Koestraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *