Winnende gedicht aan de poëziemuur

06/01/2022

Zondag 2 januari was het op z’n zachts gezegd winderig en niet druk in het centrum, maar in de Zuidersteeg kwamen deelnemers en belangstellenden bijeen voor de onthulling van een nieuw gedicht aan de poëziemuur. Het gedicht is geschreven door Thea de Hilster en gaat over de fusie van Purmerend en Beemster. Leden van Dichterskring Waterland hebben schreven een gedicht over de fusie en inwoners van beide gemeenten konden een stem uitbrengen op het gedicht dat ze het meest aanspreekt.

Zowel op de website van de Dichterskring als via e-mail kon een stem worden uitgebracht en uiteindelijk kwam een derde van de stemmen via e-mail binnen. Daarbij werd de motivatie voor de keuze soms ook verwoord zoals bijvoorbeeld ‘het leest gemakkelijk en is hedendaags, ook voor mensen die niet zo op de hoogte zijn van de geschiedenis’ en ‘leuk dat de bevolking mag kiezen’.

Harde wind
Het gedicht ‘Verweven’ van Thea de Hilster werd met 40% van de stemmen de winnaar. Bianca Vernout met het gedicht ‘Apart wordt Een’ werd tweede met 22% van de stemmen. Volgens Harry Jonk van JonkSign, sponsor van het doek, was het vanwege de harde wind helaas te gevaarlijk om het oude doek over het nieuwe te hangen en dit later weg te halen voor de onthulling. Iedereen kon nu bij aankomst al zien wat het winnende gedicht was.

Poëziebank
Het gedicht ‘Verweven’ van Thea de Hilster zal een jaar lang op de muur van het Eggert Winkelcentrum blijven hangen. Het is inmiddels het vierde gedicht op deze plek. Wie het gedicht op ware grootte rustig wil lezen kan dat doen vanaf de bank in de Zuidersteeg, die inmiddels ook van een echte naam is voorzien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.