Winnaar Kris-Kras-Rits-Rats-Kwis bekend

05/10/2019

Deze zomer hebben de thuisblijvers, laatvertrekkers en vroegthuiskomers uit de Hazepolder, Weidevenne, Centrum en Kop West zich beziggehouden met de kwis die niet makkelijk was. Sommige vragen waren vanuit de luie stoel te beantwoorden, maar voor anderen moest op pad worden gegaan. Bij de mails die binnenkwamen waren redelijk veel foute oplossingen. Er zaten dan ook een aantal instinkers bij de vragen, maar volgens de redactie was het te doen. De juiste oplossing na het zoeken en rekenen was 1410. De datum dat Purmerend stadsrechten kreeg van Willem Eggerts.

Gelukkig is het Peter en Annelies Hilbers wel gelukt om het juiste antwoord te geven op de tien vragen. Annelies: ” De vraag Hoeveel betonnen ballen (‘stuiters van Stuijt’) staan er op het oude stadhuis, nu Purmerends Museum, vond ik erg lastig, want je bent geneigd om te denken de ene kant is hetzelfde aantal als de andere kant, maar dat klopte dus niet!  Het was wel erg leuk om te doen.

De bon voor een tapas diner voor twee personen, aangeboden door restaurant Kriti, kwam heel goed uit. Peter: “We waren toch al van plan om daar een keer te gaan eten, dus we zijn erg blij met deze prijs.”

Houdt de website in de gaten voor de volgende prijsvraag. De redactie is alweer druk bezig om iets leuks te bedenken. Ideeën voor een kwis of prijsvraag zijn ook welkom. Mail naar redactieweidevenner@gmail.com.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *