Wijklunch in Columbuzz

26/06/2013

Bewoners in gesprek met de Stadspartij, foto: Piet Jonker

De fractie van de Stadspartij organiseerde op zaterdag 15 juni een wijklunch in Columbuzz aan de Australiëlaan. Alle bewoners van Weidevenne waren uitgenodigd voor deze lunch.

Onder het genot van een kopje koffie of thee en een broodje gingen raads- en fractieleden van de Stadspartij op informele wijze in gesprek met een twintigtal bewoners. Ook wijkwethouder Roald Helm was aanwezig. De vragen over het beleid en opmerkingen over het onderhoud in de wijk worden door de Stadspartij binnen de gemeente uitgezet. De antwoorden komen in een nieuwsbrief die naar alle bezoekers van de wijklunch wordt toegestuurd.

Wijkschouw

Vooraf aan de wijklunch was er een wijkschouw door de fractieleden, zodat men zelf een indruk had van de wijk en zijn bewoners. Mario Hegger, fractievoorzitter van de Stadspartij: ”De algemene indruk is dat bewoners van Weidevenne tevreden zijn over hun wijk. Dit verklaart waarschijnlijk ook de lagere opkomst dan bij andere wijklunches. Tijdens de wijkschouw kwam naar voren dat het goed wonen is in Weidevenne. De wijk is open en rustig met veel mooie kinderspeelplaatsen waar ouders met kinderen en zonder kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Wel is het ons opgevallen dat een groot aantal bruggen in Weidevenne hond onvriendelijk zijn. De bruggen zijn voorzien van metalen roosters, waar honden niet overheen kunnen lopen. Ook ligt een aantal roosters los. We gaan dit zeker aankaarten bij de wethouder met de vraag waarom het zo is uitgevoerd en of er maatregelen worden genomen om het probleem op te lossen.”

Wijklunch

Tijdens de wijklunch was er discussie over het wel of niet weghalen van de bussluis aan de Amazonelaan/Zambezilaan. Is het beter voor de doorstroming, en zo ja, wat gaat het voor extra overlast en veiligheid betekenen voor de omwonenden. Juist de bussluis maakt het veilig en rustig qua verkeer. Tijdens het gesprek kwam naar voren dat buschauffeurs zich beter aan de snelheid moeten houden en dat het best wat rustiger mag. Elke trottoirband die wordt geraakt zorgt voor trillingen in de woningen. Ook kwamen er vragen over het parkeren in de wijk en bij de speelplaats in Helsinkihaven wordt nog steeds een beloofde zitbank gemist.

Hegger: “De Stadspartij heeft vanaf het begin van deze raadsperiode van 2010 tot 2014 het idee in praktijk gebracht, om als fractie de wijken te bezoeken. De fractieleden vonden het een leuke en inspirerende bijeenkomst, want we zijn niet voor niets een partij voor de stad én zijn bewoners.”

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *