Wijkkrant Weidevenne weer op de mat

26/03/2021

Plof, daar is ie weer, de nieuwe wijkkrant Weidevenne valt deze week op de mat. Het is de tweede editie dit jaar en de redactie, bestaande uit Ad Broeders, Ria Groot, Peter Mackaay, Adrie Wien en Chris de Vries maakten er ondanks alle maatregelen weer een mooie wijkkrant van. Opmaker Gerjan Stolp maakte er weer vakkundig een prettig leesbare wijkkrant van. Ook deze keer is er weer een aantal interessante onderwerpen uit Weidevenne bekeken, gefotografeerd en beschreven.

De voorpagina is deze keer voor een opening door Chris de Vries met onder andere de mededeling dat redactielid Peter Mackaay afscheid neem van de redactie. Verder een verslag over de live sportlessen van Spurd. Paul en echtgenote gooien twee dagen in de week de meubels aan de kant en bewegen gezellig mee.

Beusebos
Natuurlijk is er ook een verslag van de winterpret in Weidevenne. Schaatsen bij de Stokkenbrug en sleeën van de dijk. Aandacht is er ook voor ‘De slag om het Beusebos’. Hoe begon het en hoe staat het er nu voor met het Bos. Een geheel ander verhaal gaat over MEE. Een organisatie voor mensen met een beperking, kwetsbaar zijn en mensen om hen heen. Mirjam Kramer vertelt.

Wijkmanager, Michael Lanting

Wijkmanager
Niet te missen is ook de bijdrage van de wijkmanager Michael Lanting. Voor de meeste bewoners geldt in deze tijd ‘je hoort hem niet en je ziet hem niet’, maar hij is wel degelijk aanwezig en er gebeurt van alles. Zeker tijdens de kerstdagen en jaarwisseling (inmiddels alweer even geleden) was het een drukke periode.

Cadeaubon
Ook wordt gekeken naar het 25-jarig bestaan van Weidevenne. Marianne van Vuure heeft daar nog mooie herinneringen (en een fraaie foto) van. Voor de puzzelaars is er natuurlijk weer een puzzel, deze keer een woordzoeker, waarmee een cadeaubon is te winnen.

Afscheid
Zoals al vermeld nemen Peter Mackaay en Koos van Lunteren afscheid van de wijkkrant. De redactie van weidevenner.nl bedankt Peter en Koos voor hun enthousiaste inzet.  En Koos…, als je weer eens op de fiets stapt voor een ritje, kom eens langs voor een bakkie en een praatje. Mede door het vertrek van Peter en Koos is er ruimte voor nieuwe redactieleden of medewerkers bij de wijkkrant. Bij interesse. Stuur een mail naar wijkkrantweidevenne@gmail.com.  De volgende wijkkrant verschijnt rond 6 mei 2019.

Heeft u geen wijkkrant ontvangen, of een Nee-Nee sticker?  De wijkkranten Weidevenne en Centrum zijn digitaal te vinden op www.weidevenner.nl  onder het kopje digitale wijkkranten.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *