Wijkkrant Weidevenne weer in de bus

12/09/2021

De nieuwe wijkkrant Weidevenne is deze week weer op de mat gevallen. Het is de vijfde editie dit jaar en de redactie, bestaande uit Ad Broeders, Ria Groot, Adrie Wien en nieuw redactielid Kitty van den Berge maakten er weer een prima geheel van. Opmaker Gerjan Stolp (Werkom) zorgde voor een prettig leesbare wijkkrant. Ook deze keer zijn er een aantal interessante onderwerpen bekeken, besproken, gefotografeerd en beschreven. En natuurlijk ontbreken de leuke puzzels ook deze keer niet.

De krant opent met een artikel over de buurt Azië, met een uitleg over de vooral Indonesische straatnamen. In het artikel wordt overigens vermeldt dat het de kleinste buurt in Weidevenne is met ruim 1600 woningen, maar er wordt voorbijgegaan aan de Hazepolder met ongeveer 155 woningen, inmiddels al geruime tijd onderdeel van Weidevenne. Daarna komt Kop West met ongeveer zeshonderd woningen.

Strafbaar
Ook op de voorpagina een bericht van wijkmanager Michael Lanting over de ontwikkeling van het groen in de wijk. Echter ook een waarschuwing om geen vogels op en rondom het water te voeren. Wat weinig mensen weten is dat het voeren strafbaar is volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Ook de Purvak activiteiten in de afgelopen maanden worden onder de loep genomen en onder de titel ‘Alle vogels vliegen’ een verslag over Jesse de ‘vrije vogel’. Willem Blom vertelt over zijn pentekeningen en is op zoek naar collega’s.

Nieuw
Het nieuwe redactie lid Kitty van den Berge stelt zich voor en vertelt waarom ze de stoute schoenen aantrok en zich melde bij de wijkkrant. Humanitas zoekt vrijwilligers om een luisterend oor te bieden aan ouderen of chronisch zieken.

Digitaal
Heeft u geen wijkkrant ontvangen of een Nee-Nee sticker op de bus?  De wijkkranten Weidevenne en Centrum zijn digitaal te vinden op www.weidevenner.nl  onder het kopje digitale wijkkranten.

Aanmelden voor de wekelijkse digitale Nieuwsbrief  van weidevenner.nl kan door op deze link te klikken. Dan blijft u wekelijks op de hoogte van het reilen en zeilen in Weidevenne, Kop West en Centrum.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. martha schreef:

    Wat moeten de vogels in de winter als er sneeuw en ijs ligt en ze niet gevoerd mogen worden? Moeten we ze laten verhongeren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *