Wijkkrant Weidevenne weer in de bus

17/09/2020

Dit weekend zijn de wijkkranten weer op de mat gevallen. Net als vorige keer zat de wijkkrant als bijlage in de gecombineerde krant Purmerend op Zondag en Purmerends Nieuwsblad. Deze twee kranten zijn nu samengevoegd in één editie en daarbij zit de wijkkrant. Vanwege de coronacrisis is alles nog anders, maar Ad Broeders, Ria Groot, Peter Mackaay, Adrie Wien en Koos van Lunteren hebben er weer een leuke en interessante krant van gemaakt voor bewoners van Weidevenne, Kop West en omstreken.

De afgelopen weken worden doorgenomen en er wordt een bezoek gebracht aan Grand Café Heel Europa. ‘Het café wordt gerund door cliënten van de Prinsenstichting, samen met cliënten van Odion en hun zorgverleners’, vertelt Jordy den Boer. Iets nieuws in Weidevenne is sinds april dit jaar de Mini Bieb in de Alexandriëstraat. Ook hier wordt een kijkje genomen en vertelt Renata van Parreren hoe dat tot stand is gekomen.

Kokende mannen
Het vertrek van Superrr veroorzaakte nogal wat commotie inde wijk en de redactie ging in gesprek met voormalig bedrijfsleider Rosa Sloep en projectleider Leviaan Weidevenne over hoe het is gegaan met de werknemers/sters. Ook Weidevenne heeft een club van kokende mannen. Geen boze mannen waarbij de stoom uit de oren komt, maar 55-plussers die gezamenlijk lekker koken. Een ander interessant artikel gaat over een ‘hartenkreet’ van een bewoonster die de leefbaarheid in de buurt achteruit ziet gaan. Koos is ook weer op de fiets gesprongen, deze keer naar de Zuiderringdijk richting Wijdewormer voor een hele speciale bank. En natuurlijk ook weer een puzzel in de rubriek Ken je wijk.

Gezocht
De redactie van de wijkkrant bestaat uit een team van vier enthousiaste vrijwilligers die voor de artikelen en foto’s zorgen, maar er wordt uitgekeken naar iemand die de boel een beetje coördineert. Iemand die naast artikelen schrijven ook contacten kan onderhouden, plannen en organiseren. Voor meer informatie: lees het artikel en/of neem contact op via mail: wijkkrantweidevenne@gmail.com.

De wijkkranten Weidevenne en Centrum zijn digitaal te vinden op deze site, weidevenner.nl, onder het knopje digitale wijkkranten.

Foto’s Wijkkrant Weidevenne

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *