Wie van de vier?

05/09/2017

De Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt puilde uit en een deel van de bezoekers moest zelfs buiten op schermen de presentatie van de geplande hoogbouw op het terrein van het oude postkantoor volgen. Na een ietwat lange inleiding mochten de vier architecten hun ontwerpen toelichten. Ambitieuze plannen met als leidraad hoogbouw. De vier vertegenwoordigers hielden een gloedvol betoog, maar bij termen als ‘iets terug doen voor de inwoners’, of ‘de historie van Purmerend erbij betrekken’, gingen hier en daar toch enkele wenkbrauwen omhoog.

Een deel van de belangstellenden wil gewoon wonen, en als dat hoogbouw is, prima. Anderen vinden de grote hoogte (hoger dan Heel Europa) maar niks en vinden het niet bij de binnenstad van Purmerend passen. Zo had iedereen een mening, en kan men nu via internet stemmen welk ontwerp het mooiste is. Overigens is niet iedereen daar tevreden over, want volgens ‘tegenstanders’ is het ’kiezen uit vier kwaden’. 

Hoe dan ook, het vervallen postkantoor wordt gesloopt en er gaat gebouwd worden. Hoe hoog precies weten we pas als duidelijk is welke architect als winnaar uit de bus is gekomen.

Stemmen kan op https://www.inspiratiepurmerend.nl

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. miep schreef:

    Purmerend is Rotterdam niet. De hoogbouw is in geen verhouding met de huidige bebouwing, neemt de zon weg en als het waait kun je niet op je fiets blijven zitten.
    Over de brug is heel veel fietsverkeer en nu is het al erg lastig om de brug over te komen als het waait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *