Wethouder verkoopt Kruistocht in spijkerbroek

14/02/2019

Woensdagmiddag 13 februari stond er een nieuwe boekverkoper in Het Leesteken. Wethouder Paul van Meekeren gaf met de verkoop van het boek Kruistocht in spijkerbroek het startschot voor de landelijke actie ‘Geef een boek cadeau’. Deze keer is gekozen voor het boek Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman. Het boek is te koop voor slechts € 2,50 bij Het Leesteken aan de Zuidersteeg. Binnenkort wordt de actie uitgebreid met ‘Kikker – Kikker  een prentenboek voor jonge kinderen geschreven door Max Velthuijs.

De actie ‘Geef een boek cadeau is bedoeld om alle kinderen in Nederland (en  Vlaanderen) te laten opgroeien met de mooiste jeugdboeken. ‘Kruistocht in spijkerbroek’ is een spannend avontuur over vriendschap, wreedheid en geloof, dat je meeneemt door Europa in het jaar 1212. Het is geschreven in 1973 en inmiddels de vierennegentigste druk. Iedereen die het boek koopt, kan een tweede boek (of meer) doneren. Via de boekhandel komt het dan bij de juiste kinderen terecht en in Purmerend gaan de gedoneerde boeken naar NL plein – Bibliotheek Waterland.

Doneren
Donateurs hoeven niet per se vaders, moeders of oma’s en opa’s te zijn. Ook verenigingen, bedrijven, clubs en instellingen kunnen boeken doneren. De boeken zijn te koop zolang de voorraad strekt. Meer informatie is te vinden op:   www.geefeenboekcadeau.nl en www.geefeenprentenboekcadeau.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *