Wespenplaag bij speelplaats

03/09/2018

Update 2: van wijkmanager Michael Lanting: Het Wespennest in de omgeving van de Port Saidweg is inmiddels aangetroffen en bestreden. Het kan zijn dat er de komende dagen nog wat wespen rondvliegen, maar dat zal snel minder worden. Bestrijden is bij de gemeente niet de standaard; wespen hebben immers ook hun plek en functie in de natuur.
Update:De wespen zitten niet in het houten schip zelf maar in de bosschages iets verderop. Dit is afgezet en woensdag 5 september wordt er er gekeken waar het wespennest precies zit en wordt deze verwijderd.

Wijkmanager Michael Lanting heeft vanmiddag (2 september) rond 16.00 uur een melding gekregen over een wespennest dat bij de speelplek aan de Port Saidweg zou zitten. Dit betreft het houten schip waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. Iedereen die in de buurt woont wordt dringend verzocht zijn kinderen daar niet te laten spelen. Ook met het uitlaten van honden moet men opletten. Zij mogen daar uiteraard niet komen, maar een gewaarschuwde hond(en baas) telt voor twee!
Er is gelijk contact opgenomen met de bestrijdingsdienst om het wespennest te laten verwijderen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *