Werkzaamheden Bierkade en Venedien

31/03/2021

In mei 2021 wordt begonnen met het vervangen van huisaansluitingen en het deels vervangen en renoveren van de hoofdriolering. De verwachting is dat de werkzaamheden drie maanden duren. De kans bestaat echter dat deze planning niet haalbaar is en als dit zo is, worden bewoners geïnformeerd. Voor deze werkzaamheden is het nodig om de bestrating op te breken en opnieuw te bestraten. Het bedrijf TFI heeft vorig jaar de bomen voedingsstoffen gegeven en hierdoor zijn ze minder kwetsbaar tijdens de graafwerkzaamheden.

De werkzaamheden kunnen schade aan woningen veroorzaken en daarvoor is een bouwkundige opname uitgevoerd. Daarnaast zijn bij diverse woningen meetbouten geplaatst om mogelijke zettingen tijdens de rioolwerkzaamheden te controleren. In het Whereplantsoen is bodemvervuiling aangetroffen. Het huidige en toekomstige gebruik van de locatie zorgt niet voor risico’s. Het werkterrein wordt afgezet met hekken en de vervuilde grond wordt afgevoerd bij de graafwerkzaamheden.

Voor eigen rekening
De werkzaamheden gaan hinder veroorzaken. Een aantal bewoners kan tijdens de relining (rioolherstel van binnenuit met weinig breekwerk) mogelijk een paar uur geen gebruik maken van het toilet. De aannemer plaatst dan een sanitair-unit. Parkeren is niet altijd mogelijk, want er is geen ruimte om ergens een tijdelijke parkeervoorziening te regelen. Dit betekent dat bewoners zelf op zoek moeten naar een plekje voor de auto. Bij parkeren waarvoor geen parkeervergunning is en betaald moet worden, zijn deze kosten voor eigen rekening. Ook worden de dagen waarop geen gebruik kan worden gemaakt van de parkeervergunning niet financieel gecompenseerd.

Begrip
De aannemer gaat bewoners goed informeren over wanneer welke werkzaamheden worden uitgevoerd en welke hinder er kan ontstaan. Er wordt geprobeerd de hinder zo veel mogelijk te beperken, maar enig ongemak is niet te voorkomen en de aannemer vraagt daarvoor begrip. Voordat de werkzaamheden beginnen stuurt de aannemer nog een brief met meer informatie.

Voor vragen: telefoonnummer (0299) 452 230 of per mail naar  k.tuinman@purmerend.nl. Bereikbaar van dinsdag t/m donderdag.

PDF Definitief ontwerp Bierkade-Venedien

 

 

 

Bron: Gemeente Purmerend.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *