Wereldbol staat er gekleurd op

08/02/2018

foto: PDV fotografie

Na vijf jaar enquêteren, bespreken, plannen maken/uitwerken, ontwikkelen en bouwen is het nu definitief klaar: de Wereldbol Weidevenne op de Laan der Continenten werd op 7 februari 2018 officieel geopend.

Sara Mars, van afdeling communicatie Gemeente Purmerend, gaf samen met Jan Beentjes, stedenbouwkundig ontwerper, Michael Lanting, wijkmanager Weidevenne en Gerard Schotsman, voorzitter voormalige Kerngroep Weidevenne, bij de rotonde het startsein voor het aanzetten van de verlichting. Dit onder toeziend oog van een aantal bewoners die dit moment niet wilden missen. Iets verderop was dit live te volgen via een directe verbinding met de Orangerie Zuidland. De Purmerendse fotograaf Pim de Vries was uitgenodigd om dit feestelijk moment vast te leggen.

voorm. wijkmanager Weidevenne Edwin Färber

Trots
Alle betrokken partijen waren uitgenodigd om deze periode, waarin nauw is samengewerkt, af te sluiten. Leuk detail was dat bij de koffie een gebakje werd aangeboden met daarop een afbeelding van de wereldbol. In de verschillende toespraken werd gesproken over de ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit in Purmerend. ‘Hierdoor is het mogelijk dat dit bijzondere project tot stand kon komen. Bestuurders en stedenbouwkundigen die zich sterk maken voor kwaliteit en hierin durven te investeren. Kunst in de openbare ruimte die de wijk verrijkt en bijdraagt aan de leefbaarheid.’ Gerard Schotsman: “Ik voel me trots en kijk met een goed gevoel terug op de afgelopen periode. Het is toch iets wat we met z’n allen voor elkaar hebben gekregen; bewoners, gemeente en de Stichting Weidevenne. Ik wil wel zeggen dat zonder de begeleiding en ondersteuning van de vorige wijkmanager Edwin Färber dit niet mogelijk was geweest.”

Bijzonder kunstwerk
De verlichting van de Wereldbol bestaat uit drie hoofdkleuren en drie bijkleuren die één minuut branden en vervolgens gedurende één minuut langzaam overgaan naar een andere kleur. Nu de nachten nog lang zijn kan iedereen genieten (of niet) van het bijzondere kunstwerk dat de toegangsweg naar Weidevenne markeert.

Kijk voor alle berichten over de Wereldbol en de mensen achter de schermen op www.weidevenner.nl/categorie/wereldbol
Meer foto’s zijn te zien in het webalbum.

Wim-Jan Schotten van de stichting Weidevenne

startmoment verlichting Wereldbol

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *