Weidevenne goed voor 700 kerstbomen en 8000 kilo vuurwerk

03/01/2020

Toen de gemeentemannen donderdagochtend in Weidevenne kwamen aanrijden, stonden de eerste klanten al te wachten om het verzamelde vuurwerkafval in te leveren. Er stonden twee (hele) grote containers klaar om alle afval af te voeren en dat was ook wel nodig, want er werd maar liefst bijna achtduizend kilo ingeleverd. Ook de volgende dag waren de inleverklanten met de kerstbomen al vroeg op pad. Ruim 730 bomen werden, ondanks het slechte weer, naar het Abel Tasmanplein gebracht.

Bij het vuurwerk lag de nadruk op dozen, terwijl vuurpijlen, voetzoekers en rotjes ver in de minderheid waren. ‘Ja, dat kost veel te veel tijd, zware dozen verzamelen gaat sneller en levert meer op’, vertelde een jeugdige inleveraar. Daarnaast leken de grote verpakkingen deze keer zwaarder en groter dan vorig jaar. Erik, een vaste gast bij het inleveren, dacht zijn record van vorig jaar (420 kilo) te verbeteren met deze keer 667 kilo, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in specialisten met ruim 700 kilo en 1200(!) kilo. Er werden dit jaar vooral grote hoeveelheden ingeleverd en de kleine pakketten met enkele kilo’s kwamen, in tegenstelling tot voorgaande jaren, mondjesmaat opdagen.

Bonnengebeuren
Bij het inleveren van de kerstbomen, met en zonder kluit, was het minder druk dan anders. Ook hier waren de grote aantallen ver in de meerderheid, maar in totaal ruim honderd minder dan vorig jaar. Niet iedereen bleek op de hoogte van het bonnengebeuren en dat daarbij de naam moest worden opgegeven. Sommige aanbieders met één of twee kerstbomen lieten de bon voor wat het was en schonken de boom aan kinderen die meer bomen inleverden.

Contant geld
Op woensdag 8 en donderdag 9 januari tussen 12.00 en 17.00 uur kunnen de bonnen met het opgehaalde bedrag worden ingeleverd voor contant geld bij wijkkantoor Gors aan Dotterbloem 100 (naast winkelcentrum Zwanebloem).
Kijk voor alle foto’s van het vuurwerk en kerstbomen inleveren  naar het webalbum.
Of klik op bijgaande foto om de foto’s te bekijken.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *