Waterdans bij De Marimba

04/09/2018

Maandag 3 september begonnen de bijna vierhonderd leerlingen van Openbare Basisschool De Marimba in Weidevenne het nieuwe schooljaar met een waterdans op het schoolplein. Als opening zongen de leerlingen uit volle borst het Marimbalied, onder muzikale begeleiding van meester André op zijn onafscheidelijke gitaar en gastmuzikant Bauke op de marimba. Wethouder Harry Rotgans (Gezondheidszorg en Welzijn) overhandigde ‘de eerste dopper’ (waterfles) aan adjunct directeur Deborah Goudland en sprak de kinderen toe.

De hele dag was er per groep geoefend onder leiding van Tamira van ER Studio en om 15.00 uur volgde het optreden van de enthousiaste artiesten. Aangemoedigd door de wethouder, vele ouders, oma’s en opa’s en kinderen van de groepen 1 en 2 werden op het bordes bij de ingang spetterende optredens gegeven die veel applaus kregen. Vooral de extra moeilijkheid om tijdens het dansen de doppers in de hoogte te houden oogstte veel waardering.

Goed voor tanden
JOGG-Purmerend kiest er voor om het thema water drinken breed uit te werken, want kinderen die op school water drinken, kunnen zich beter concentreren en water is goed voor de tanden. Zoete dranken lijken energie te geven, maar het tegendeel is waar. Na het drinken van een zoete drank stijgt de bloedsuikerspiegel even, waarna deze snel weer daalt. Daardoor ontstaat een moe gevoel en trek in suiker. Vloeibare suiker in dranken blijkt de schadelijkste suiker die er is.

Acht kilo
Dit najaar gaan er nog drie basisscholen in Purmerend water drinken en daarmee zijn dertien van de 28 basisscholen over op gezond drinkbeleid. Voor meer dan 3.300 leerlingen scheelt dit vier tot acht kilo suiker per jaar. Eén pakje drinken per dag scheelt vier kilo suiker per jaar, twee pakjes per dag scheelt acht kilo suiker per jaar dat een kind binnenkrijgt.

Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *