Volle bak voor eerste Jan Dekkerswandeling

27/09/2021

Laatste nieuws:  Extra wandeling op zaterdag 2 oktober. Aanmelden voor vrijdagmiddag bij de Museumwinkel.
Veel belangstelling afgelopen zaterdag voor de Gildegidsen in Purmerend. De eerste Jan Dekkerswandeling was een groot succes. Veel geïnteresseerden hadden zich van tevoren aangemeld bij de Museumwinkel en maar liefst drie gidsen namen de wandelaars mee op een nostalgische reis langs oude winkels in de binnenstad en vertelden over de eigenaars, hun familie en hoe zij werkten en woonden. De interesse voor de wandeling was zo groot, dat gedacht wordt aan mogelijk extra wandelingen. Volg deze site voor nieuws hierover.

Als hommage aan de vorig jaar overleden stadshistoricus en Gildegids Jan Dekkers organiseerde het Gilde een speciale wandeling, gebaseerd op de VHP presentaties van Jan Dekkers en Henk Meines. De gidsen vertellen aan de hand van oude foto’s van winkels van vroeger over de achtergrondverhalen van de veelal markante eigenaren.

Cheque Rabobank

Goed materiaal
Om de gidsen van goed materiaal te voorzien kregen zij op dinsdag 21 september een speciale map met informatie en foto’s van de oude winkels overhandigd. De map is mogelijk gemaakt door een match die gemaakt is op de beursvloer van de Waterlandse Uitdaging. De Rabobank stelde hiervoor een bedrag van € 250 ter beschikking. Ook de weduwe en dochter van Dekkers waren bij de feestelijke overhandiging aanwezig en kregen de map aangeboden. Familieleden liepen ook mee met de eerste wandeling.

Verrast
In een gezellige drukke binnenstad, en met de nieuwe map met oude foto’s, werd stilgestaan bij voor oudere Purmerenders nog bekende namen. Veel wandelaars waren verrast door het grote aantal kleine en verschillende winkels die vroeger te vinden waren in de toen nog betrekkelijk kleine binnenstad. Het is allemaal anders geworden maar gelukkig organiseert Gilde Purmerend & Omstreden deze speciale stadswandeling om nog eens terug te kijken naar het verleden.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *