Vissteiger bij Woonstate officieel geopend

08/10/2019

In april 2019 nam de bewonerscommissie Woonstate W.C.J. Passtoors, vertegenwoordigd door de heer De Wilde, contact op met wijkmanager Michael Lanting met het verzoek of er een vissteiger kon komen naast of bij de binnentuin van de Woonstate. De bewonerscommissie haalde handtekeningen op om na te gaan of hiervoor voldoende draagvlak was en ongeveer veertig bewoners ondersteunden het voorstel van de heer De Wilde. Dinsdag 8 oktober kwam de wijkmanager persoonlijk het lint doorknippen om daarmee vissteiger ‘Ons visstekkie’ te openen.

Secretaris van de bewonerscommissie Herman de Wilde vertelde dat de vissers al stonden te wachten voordat de laatste schroef erin was gedraaid. Alle lof en dank ging naar de wijkmanager voor zijn inspanningen, maar die lag in zijn toespraak de nadruk op het werk van de bewoners. “Ik ben nu wel uitgenodigd om de vissteiger te openen, maar u heeft als bewonerscommissie veel werk verzet om dit voor elkaar te krijgen.” Onder luid applaus van de vele belangstellenden knipte Lanting routineus de vlaggenlijn door en verklaarde daarmee ‘Ons visstekkie’ voor geopend.

Buurtbewoners
Zeker voor mindervalide vissers die gebruik maken van een rolstoel is het een ideale plek vlakbij huis. Daarnaast kunnen nu ook buurtbewoners die eerst waren aangewezen op de drassige grasstrook langs een drukke verkeersweg veilig een hengeltje uitgooien. Bewoners van Woonstate W.C.J. Passtoors onderhouden de steiger en omstreken zelf en binnenkort komt er een adoptieprullenbak.

Bewonersparticipatie
Wijkmanager Michael Lanting was zeer in z’n nopjes met de vissteiger, maar ook met de uitnodiging. “Geweldig leuk dat het nu niet een keer de wethouder is, maar dat ik ben uitgenodigd.”  Ook over de manier waarop het proces is verlopen is hij vol lof: “De inzet van de bewoners, maar ook de medewerking op het gemeentehuis, het is een prachtig voorbeeld van bewonersparticipatie in Purmerend.”

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *