Veel belangstelling voor Oude Begraafplaats

03/06/2021

Hoewel de poort van de Oude Begraafplaats, volgens sommigen het mooiste plekje in de binnenstad van Purmerend, regelmatig open staat, was de Dag van de Begraafplaats een extra gelegenheid om er een kijkje te nemen, vragen te stellen en kennis te nemen van de geschiedenis van begraven in Purmerend. Ook in deze stad is veel veranderd wat betreft begraven, en via een mini tentoonstelling en een coronaproof deskundige uitleg, kregen bezoekers ondanks de maatregelen toch een kijkje in de keuken.

Een aantal vrijwilligers was bezig met restauratie- en onderhoudswerkzaamheden terwijl Alex Vallentgoed, die in normale tijden een interessante rondleiding verzorgt, toch op gepaste wijze (afstand) bezoekers te woord stond. Er kwamen niet alleen Purmerenders naar de begraafplaats, ook van ver buiten de stad was er interesse

Wereldberoemd
Uit de verhalen blijkt dat veel mensen niet weten dat familieleden begraven liggen op deze mooie plek. De verrassing is dan ook groot als iemand gevonden wordt. Ook voor de vrijwilligers is dat mooi, want dan kan er weer een stukje geschiedenis worden bijgeschreven. Die geschiedenis staat natuurlijk al vermeld in het boek De Mummie van Purmerend, waarmee zelfs mensen naar de begraafplaats kwamen voor een handtekening van de auteur.

Trots
Tot verrassing van de vrijwilligers kwam ook een afgevaardigde van de Landelijke Organisatie Begraafplaatsen een kijkje nemen hoe de begraafplaats erbij ligt en hoe de vrijwilligers het doen. Alex: “Als bestuurslid en vrijwilliger voel ik me enorm trots. Daar doen we het voor en dit zet de Oude Begraafplaats ook landelijk op de kaart.

 Voor meer info: www.oudebegraafplaatspurmerend.nl

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *