Uitzenddatum Rijdende Rechter in Purmerend bekend

23/11/2012

foto: Piet Jonker

Op 29 juni vonden de opnamen plaats voor een aflevering van de Rijdende Rechter. Inmiddels is de datum bekend waarop het programma wordt uitgezonden: dinsdag 27 november om 22.30 uur op Nederland 1.

De opnamen: Een bewoner van Purmerend en de gemeente waren het niet eens over de voorwaarden voor het bouwen van een uitbouw aan de woning. Als oplossing werd gekozen voor een bindende uitspraak van de Rijdende Rechter. Meester Visser kwam naar Purmerend en in een open brandweerauto werd een kijkje genomen in de wijk. Na uitvoerige bezichtiging van het omstreden bouwwerk volgde een hoorzitting in Slot Purmersteijn. Beide partijen gaven hun mening en ook de schoonheidscommissie en een architect lieten weten hoe zij er over dachten.

Op 13 juli werd in Zaandam verder gediscussieerd en uiteindelijk sprak meester Visser het vonnis uit. De bewoner werd in het gelijk gesteld, met de voorwaarden dat de aanbouw dezelfde kleur krijgt als de houten delen aan de woning en dat de dakconstructie minder schuin en van ander materiaal wordt gemaakt.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *