Uitreiking sporthulpmiddel in De Beuk

07/03/2020

Foto: V.l.n.r. wethouder Mario Hegger, Kenneth (sporter), Erik van Wattingen (Spurd), wethouder Harry Rotgans en Monique Kalkman-van den Bosch (Wheels2Sport).

Vrijdagmiddag 6 maart reikten wethouders Mario Hegger (Sport) en Harry Rotgans (Gezondheidszorg) samen met Wheels2Sport en Spurd in de kantine van Sporthal De Beuk het eerste sporthulpmiddel uit. Wheels2Sport is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, NOC* NSF, Welzorg en Sunrise Medical. Het doel is om het voor sporters met een handicap mogelijk te maken een (andere) sport uit te proberen zonder extra kosten. Op deze manier kan men voor een periode tot maximaal zes maanden een hulpmiddel (rolstoel, handbike en dergelijke) uitproberen.

Beide wethouders lieten weten blij te zijn met dit initiatief omdat een van de speerpunten in het beleid van de gemeente is om alle inwoners alle mogelijkheden te bieden. Ook sport en bewegen staan daarbij hoog op de agenda, maar voor sporters met een beperking kan er een financiële drempel zijn om te gaan sporten of een andere sport uit te proberen. Een dure aangepaste rolstoel kopen of aanvragen bij het Wmo-loket is niet verstandig als nog niet zeker is of de sport wel passend is.

Onnodig geld uitgeven door de sporter of gemeente wordt nu voorkomen, want aanschaffen volgt pas als blijkt dat de sport bij de sporter past. Wheels2Sport ondersteunt de gebruiker in de keuze en het instellen/aanpassen van het hulpmiddel, de logistieke- en administratieve afhandeling, service en onderhoud.

Het initiatief wordt in Purmerend ondersteund en uitgevoerd door Spurd samen met het Wmo-loket. Daarnaast gaat Spurd ook verenigingen helpen bij het oprichten van een afdeling of team voor aangepaste sporten.

Meer informatie is te vinden op: www.unieksporten.nl/wheels2sport.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *