Super Sinterklaasintocht in Purmerend

19/11/2018

Tsjongejonge, wat een feest weer. Duizenden kinderen, waarvan velen in mooie pietenpakken of met een mijter op, stonden ondanks de kou uit volle borst te zingen toen Sinterklaas met zijn stoomboot Purmerend kwam binnenvaren. Voorafgegaan door een boot met muziekpieten en een enorme pietenboot kwam de stoomboot in zicht. Iedereen (ook veel volwassenen) werd een beetje zenuwachtig toen de stoomfluit klonk en de boot de hoek om kwam varen. Sinterklaas stond voorop en kwam toen toch echt steeds dichterbij.

Na een rondvaart over de kom werd Sinterklaas begroet door de burgemeester, en hulpburgemeesters, meneer Wout en meneer Jeroen. Eenmaal voet aan wal wachtte de Sint heel veel kindertjes die allemaal een handje wilden schudden. Daarna ging Sinterklaas op Americo, voorafgegaan door het pietenorkest, richting Koemarkt. Langs de route stonden ook weer honderden kinderen die door hard roepen pepernoten probeerden te bemachtigen. Gelukkig had Sinterklaas een onuitputtelijke voorraad meegenomen.

Prima geregeld
De Koemarkt stond helemaal vol en na een korte welkomstceremonie op het podium vond de Sint het welletjes en liet weten ‘Ik wil zo snel mogelijk naar de kindertjes.’ De conditie van Sinterklaas bleek weer prima in orde, want naast handjes geven, tilde hij moeiteloos vele kinderen op om op de foto te gaan. Ook de zwarte pieten gingen enthousiast op de foto met de soms toch wel wat angstige kinderen. Van vele kanten klonken complimenten over de kleding van de zwarte pieten: “Het lijkt wel of ze allemaal hun zondagse pietenpak hebben aangetrokken.” Ook de organisatie van de intocht was weer prima geregeld, mede dankzij de vele vrijwilligers die weer lang in touw zijn geweest. Sinterklaas zei het al eerder: ”Daarom kom ik ook zo graag naar Purmerend, alles is hier prima geregeld.” Het was weer een geweldig feest voor duizenden mensen, groot en klein.

Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *