Succesvolle actie inleveren steekwapens

04/11/2021

In de Week van de Veiligheid, van 11 tot en met 17 oktober, heeft de gemeente Purmerend meegedaan met de landelijke inleveractie georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid. “Drop je knife- doe wat met je life”, vooral gericht op jongeren. De focus hierbij lag op het inleveren van steek- en nepwapens, maar ook vuurwapens konden worden ingeleverd. In Purmerend en Beemster waren vorige week tijdens de actie 12 locaties met een inleverpunt voor de (steek)wapens.

Het ging om scholen, jongerencentra, (waaronder Weidevenne) het politiebureau en een mobiel inleverpunt dat op wisselende prominente locaties in de regio stond. Er zijn totaal in de regio 63 wapens opgehaald, waaronder 35 messen, 5 boksbeugels, 1 luchtbuks en een aantal nepwapens. De actie had het doel om bewustwording te creëren bij inwoners, maar uiteraard ook om zonder straf en anoniem een wapen in te kunnen leveren. En dat is ook gedaan.

Bewustwording
Purmerend zet zich in voor de lokale openbare orde en veiligheid, wapens horen niet thuis in een veilige, prettige leefomgeving. Daarom zijn wij aangesloten bij de landelijke actie. Naast het van straat halen van wapens, vinden we het belangrijk om het onderwerp messenbezit onder jeugd ook op deze manier onder de aandacht te brengen, dit draagt bij aan bewustwording onder jongeren over dit onderwerp, op school, thuis en in de jongerencentra. De gemeente is tevreden met het resultaat.

Bron: Gemeente Purmerend

Politiefoto van de opbrengst in onze regio

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *