Stralende Rommelmarkt Hazepolder

27/08/2019

Zondagochtend 25 augustus lopen in de Hazepolder rond half zes de eerste wekkers af. Vrijwilligers verzamelen zich bij het episch centrum en na een kop koffie gaat de 23erommelmarkt van start. Bewoners beginnen met uitstallen en al heel vroeg staan de eerste verkopers te wachten om de spullen uit te laden, maar allemaal tegelijk met de auto de wijk in kan natuurlijk niet. Door een prima organisatie verloopt dat snel en ordelijk. Gelijktijdig komen ook de verzamelaars al een kijkje nemen, want voor echte ‘juweeltjes’ moet je vroeg uit de veren.

Het is warm, erg warm, maar de belangstelling is weer groot. Alle beschikbare tweehonderdvijftig verkoopplekken zijn bezet met de meest verschillende zaken. Bij het VIP gebeuren (Voeding, Informatie en Plassen) is het een drukte van belang. Bezoekers kunnen er even op adem komen van het sjouwen met volle tassen aangekochte koopwaar. De rommelmarkt en alles er omheen wordt georganiseerd door de buurtvereniging en ook voorzitter Rob Out steekt de handen uit de mouwen. Tussen het maken van tosti’s en broodjes koket en frikadel heeft hij eigenlijk nauwelijks tijd voor een MINIVIEW,maar de redactie van de weidevenner.nl weet hem toch even voor de microfoon te krijgen. Klik op de foto rechts voor de miniview.

Bijkletsen
Mede door de mogelijkheid om te parkeren op Kop West en de inzet van eigen verkeersregelaars verloopt het verkeer- en parkeergebeuren vlot. Om op alles voorbereid te zijn is ook een ploeg EHBO hulpverleners aanwezig. Bij veel buurtbewoners is het een soort reünie en wordt tussen het afdingen en verkopen door gezellig bijgekletst.

Spic en span
De (aangepaste) slogan ‘Laat na het aangenaam verpozen, de organisatie niet de rommel en de dozen’ wordt keurig uitgevoerd. Afval en overgebleven spullen worden in uitgereikte vuilniszakken op de kraam achtergelaten, zodat binnen de kortste keren alles is opgehaald en de buurt er weer spic en span bijlegt.

Deze markt gemist? Geen nood, de volgende rommelmarkt staat (voorlopig) op de kalender voor 30 augustus 2020. Bijzonderheden zijn te zijner tijd te vinden op www.hazepolder.net en www.weidevenner.nl.

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *