Stem op Het Perfecte plaatje van Purmerend

24/04/2021

Het Kunstcollectief Purmerend heeft als doel het bevorderen en zichtbaar maken van kunst in Purmerend. Daarnaast wil de stichting ook de contacten tussen kunstenaars onderling bevorderen. Dit doen ze onder andere met de inmiddels bekende Kunstroute en Etalageroute, maar daarnaast worden ook andere activiteiten georganiseerd. Na het succes van Sterren op het doek is men nu aan de slag gegaan met de Purmerendse versie van het TV programma Het Perfecte Plaatje. De kunstwerken zijn klaar en iedereen kan de winnaar kiezen.

De opdracht was: Maak twee foto’s met als onderwerp Purmerend, waarvan een foto van een voor de kunstenaar markante plek en de andere een detailfoto. De foto’s moeten elkaar aanvullen, maar hoeven niet verbonden te zijn en de foto’s mogen bewerkt worden.

Moderne details
‘Zeven fotografen hebben hun best gedaan en elk twee werken ingeleverd voor de wedstrijd Het Perfecte Plaatje van Purmerend 2021. Het onderwerp is voor de toeschouwer meteen duidelijk: hier is Purmerend op zijn markantst en meest karakteristiek geportretteerd. We zien moderne flats, oude gevels, de stad bij dag en bij nacht. De beroemde koeien ontbreken niet, maar er is ook oog voor verbazend moderne details.’

Stemmen
De uitslag van de wedstrijd wordt door de kijker bepaald. Iedereen kan meedoen en stemmen op de beste foto. De foto’s hangen in de etalage van Foto Looman in de Strada en de stembiljetten liggen klaar in de winkel. Op zaterdag 1 mei om 11 uur ’s ochtends sluit de wedstrijd. Om 14:00 is de prijsuitreiking en weten we wie het perfecte plaatje van Purmerend heeft gemaakt.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *