Stedelijk Purmerend leren kennen met Spurd

23/11/2021

Donderdagmiddag 16 december vertrekken er vanaf de Kaasmarkt in het centrum van Purmerend verschillende Spurd-winterwandelingen. Er zijn drie afstanden voor senioren om te wandelen: 2,5, 5 en 10 kilometer. De gekozen route kan men individueel doen of met een groepje. De wandelingen door bekende en minder bekende delen van Purmerend en Zuidoostbeemster geven een beeld van de verschillen tussen de stad en het polderlandschap en bewegen in de frisse lucht geeft plezier en bevordert de gezondheid.

De winterwandeling gaat in principe door, tenzij verder aangescherpte coronamaatregelen dat niet toelaten. Wie zich heeft aangemeld ontvangt tijdig informatie. Tijdens de kerstperiode is de binnenstad altijd sfeervol verlicht en zorgt de grote kerstboom op de Kaasmarkt voor een gezellige sfeer. Spurd biedt senioren voor drie euro per persoon de gelegenheid een mooie wandeling te maken, waarbij ruimte bestaat voor ontmoeten.

Koek en zopie
De routes van 2,5 kilometer en van 5 kilometer gaan langs de oude en jonge delen van Purmerend. De route van 10 kilometer gaat ook door Zuidoostbeemster. De route van 2,5 kilometer is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een loophulpmiddel zoals een rollator. Eventuele begeleiders van wandelaars worden als deelnemers gezien en moeten ook betalen. Onderweg is er een ‘koek en zopie’, waar elke deelnemer coronaproof kan genieten van kleine hapjes.

Aanmelden verplicht
Spurd wil in verband met de organisatie vooraf weten hoeveel wandelaars meedoen en daarom is aanmelden verplicht. Men kan zich via info@spurd.nl aanmelden door voor dinsdag 14 december een e-mail naar info@spurd.nl te sturen met vermelding van uw naam (en naam eventuele begeleid(st)er of wandelgenoot), telefoonnummer, e-mailadres en de gewenste wandelafstand.

Goodiebag
Alle wandelingen starten op de Kaasmarkt in Purmerend. De starttijd van de wandelingen van 5 en 10 kilometer is 13.30 uur en de wandeling van 2,5 kilometer start 14.30 uur. Voor € 3,00 per persoon ontvangen de wandelaars op de Kaasmarkt een uitgeschreven route met plattegrond. Na afloop ontvangt elke deelnemer een goodiebag, gevuld met producten van lokale ondernemers en informatie. Betaling voor deelname aan een wandeling kan op de Kaasmarkt, per PIN of contant.

Nadere informatie over Spurd-winterwandelen staat op www.spurd.nl/winterwandelen of is op te vragen door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur te bellen met 0299-418100.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *