Start Tekenschrift voor scholieren

26/03/2018

Het Purmerends Museum in het oude stadhuis aan de Kaasmarkt is jarig, maar liefst 75 jaar. Dit willen zij graag vieren met een uniek tekenschrift dat speciaal voor de groepen 5 t/m 8 van alle Purmerendse basisscholen is ontwikkeld. Maandag 26 maart was de start bij de obs De Ranonkel in de Gors, waar ‘tekenaar Jac. Jongert’ de eerste tekenschriften uitdeelde aan de leerlingen. Het Tekenschrift staat vol met inspirerende tekenopdrachten. Allemaal aan de hand van voorwerpen die in het Purmerends Museum tentoongesteld staan. Al tekenend leren de kinderen zo ook nog een stukje geschiedenis van Purmerend.
In opdracht van het Purmerends Museum, met ondersteuning van de Gemeente Purmerend, hebben Mirjam Bakker en Jolanda Hartog (allebei beeldend kunstenaar én kunstdocent) een tekenschrift gemaakt waarbij het hoofddoel is om kinderen weer volop aan het tekenen te krijgen. Door te tekenen zie je namelijk zoveel meer, je wordt veel bewuster van de wereld om je heen en het is gewoon heerlijk ontspannend om te tekenen. Het kan altijd en overal.

Tekentraditie
De tekentraditie van de Purmerendse Stadsteekenschool (1826-1957) wordt met dit bijzondere tekenproject weer tot leven gebracht. Kijk via http://purmerendsmuseum.nl/Het-Tekenschrift het filmpje waarin Het Tekenschrift geïntroduceerd wordt door Jolanda en Mirjam en Purmerends beroemdste tekenaar Jac. Jongert (1883 -1942). Ook thuis kunnen de kinderen met het Tekenschrift aan de slag. De hele familie kan meedoen. Het Purmerends Museum nodigt de kinderen en hun familie van harte uit om samen het museum te bezoeken. In het museum zijn tasjes met tekenmateriaal te leen; de entree voor kinderen is gratis en iedere begeleider mag voor de helft van de prijs het museum bezoeken aan de Kaasmarkt 20.

Kijk voor meer informatie op www.purmerendsmuseum.nl 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *