Spoorwegtunnel gestremd

16/04/2019

Foto Haico Kats – regio11.nl

Op dinsdag 16 april, even na 13.15 uur, reed er een vrachtwagen geladen met een kraan over de Laan der Continenten. De kraan was niet ingeklapt daardoor raakte deze de spoorwegtunnel. De Laan der Continenten werd afgesloten tussen de Amazonelaan en de Aziëlaan. De bussluis werd opengezet. Automobilisten kregen het advies om Weidevenne in te rijden via de Amazonelaan. Dit veroorzaakte een waar verkeersinfarct in Weidevenne.

Update: 17 april, 08.00 uur. De Laan der Continenten is vannacht om 00.30 uur weer vrijgegeven. Wel geldt er een snelheidsbeperking van maximaal 30 km/u, tot de definitieve deklaag op de weg is aangebracht.

Update: 21.55 uur. De weg is nog steeds niet vrijgegeven. De gemeente krijgt met alleen schoonmaken de weg niet ruw genoeg.  De werkzaamheden om de bovenste laag van het wegdek te frezen gaan nu beginnen en duren vermoedelijk tot zo’n 3 uur vannacht. Daarna wordt de weg vrijgegeven met een snelheidsbeperking van maximaal 30 kilometer per uur. De definitieve laag wordt later gelegd.

Met dank aan: Regio Purmerend en Gemeente Purmerend voor de informatie.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *