Smid Wheelchair Tennis Foundation opgericht

21/11/2018

De droom van de Purmerender rolstoeltennisser Melvin Smid komt steeds dichterbij. Meedoen aan de Paralympics 2024 in Parijs. Om dat te bereiken wordt hard getraind en speelt Melvin zoveel mogelijk toernooien in binnen- en buitenland. Om de reizen en benodigdheden te kunnen financieren, bijvoorbeeld een speciale rolstoel, is een stichting opgericht. Hiermee worden sponsoren aangetrokken, maar ook gaat de stichting zich inzetten voor promotie van de rolstoelsport in het algemeen. Om alles in goede banen te leiden is dinsdag 20 november bij Tennisvereniging Neckslag in Wijdewormer de Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation opgericht.

Na een gloedvol betoog van Melvin Smid over zijn missie was het officiële moment aangebroken. Onder toezicht van notaris De Jongh werden de handtekeningen onder de oprichtingsakte gezet door voorzitter Erik Terpstra en bestuursleden Hendrik Koppe en Sandra Smalhout. De nieuwe stichting gaat zich naast het aantrekken van sponsoren bezig houden met het organiseren van clinics en het geven van lezingen om meer mensen te activeren. De bestuursleden hebben er zin in en donderdag 22 november start de stichting met een online crowdfunding. ‘Maar’ zo werd een uitspraak van Joop Zoetemelk aangehaald: ‘Parijs is nog ver’.

Knipoog
Bestuurslid Hendrik Koppe, vier keer Nederlands kampioen, acht keer Europees kampioen en ook acht keer wereldkampioen judo, is een rots in de stichting. Henrik, met een knipoog naar de Olympische leus: “Winnen is belangrijker dan meedoen.” Melvin gaat er alles aan doen om zijn tennisdroom te bereiken met als motto de gevleugelde uitspraak van jeugdheldin Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 comments

 1. Hendrik Koppe schreef:

  a de oprichting van de Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation afgelopen dinsdag bij TV Neckslag, is het tijd voor de volgende stap.

  Onder het motto: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!” heeft de Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation een online crowdfunding campagne gelanceerd. Deze is te vinden via: https://www.doneeractie.nl/steun-melvin-smid-op-weg-naar-paralympics-2024/-31510

  Graag willen wij u vragen deze link zoveel mogelijk te delen op social media, dit kan via uw zakelijke en/of uw persoonlijke accounts zijn. Ook op andere wijze aandacht vragen voor de crowdfunding campagne is van harte welkom.

  Tevens kunt u deze mogelijkheid benutten om kenbaar te maken dat u Melvin Smid zelf reeds ondersteund.

  Sinds gisteren staat de trailer online van de doorlopende documentaire, die Spurd de komende jaren gaat maken over de avonturen van Melvin: https://www.youtube.com/watch?v=nPqyTcL_Xr0

  We spreken de hoop uit dat deze campagne een groot succes wordt, zodat Melvin de volgende stappen kan zetten richting zijn ultieme doel; de Paralympics van Parijs in 2024.

  Samen maken wij het waar!

  Met vriendelijke groet,
  Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation
  Erik Terpstra, Hendrik Koppe, Sandra Smalhout

 2. Hendrik Koppe schreef:

  Wil je Melvin steunen in zijn sportieve ambitie, doe een DONATE:

  Onder het motto: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!” heeft de Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation een online crowdfunding campagne gelanceerd. Deze is te vinden via:

  https://www.doneeractie.nl/steun-melvin-smid-op-weg-naar-paralympics-2024/-31510

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *