Ruim 6000 kinderen op Koningssportdag Purmerend

20/04/2022

Vrijdag 22 april is het tijdens de Koningssportdag weer super leuk in het Leeghwaterpark, op het terrein van voetbalvereniging Purmersteijn, in sporthal De Beuk en in Esports Campus H20. Waarschijnlijk meer dan zesduizend kinderen van de basisscholen in Purmerend komen die dag naar de Koningssportdag voor de sportieve activiteiten en om te spelen.  Spurd coördineert dit jaar de activiteiten met kinderboerderij De Ridder, speeltuin De Speelkraam en H20 Esports Campus.  

Voor verschillende leeftijden zijn er diverse activiteiten. Onder meer tientallen springkussens en ook een aantal andere spellen dan vorig jaar. AH sponsort het gratis groente en fruit op een aantal locaties. Er zijn gezellige en sportieve activiteiten, zoals Koningen & Kastelen, Hollandse Leeuwen, Jumping King op de speelweide van Leeghwaterbad, King’s Court, Esports, King of the Jungle, Athletic Skills en Sportpaleis. Kinderen van groep 8 gaan naar het Leeghwaterbad, daar is het thema Koninklijke Poolparty. Alleen het weer kan spelbreker zijn van dit uitdagende, fantastische programma. De samenwerkende organisaties verzoeken iedereen vrijdag 22 april het Leeghwaterpark niet te gebruiken als fietsroute en geen honden in het park uit te laten.

Begeleiding
Medewerk(st)ers en vrijwilligers van sportorganisatie Spurd, speeltuin De Speelkraam, kinderboerderij De Ridder en H20 Esports Campus, het Regio College Pedagogische Werk, de sportklassen van de PSG, studenten van de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO) en meer dan honderd stagiairs van het Horizon College Sport en Bewegen, begeleiden de kinderen bij de diverse (sportieve) activiteiten. Vanzelfsprekend is het Rode Kruis aanwezig en hebben de medewerkers van Spurd een EHBO-diploma.

Speciaal basisonderwijs
Koningsdag wordt gevierd op woensdag 27 april. Landelijk is besloten dat er de vrijdag ervoor Koningssportdag is. Woensdag 20 april is er Koningssportdag Inclusief Sporten voor ongeveer 350 kinderen van de scholen voor speciaal basisonderwijs in Purmerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.