Poortjes tegen overlast zwemmers

07/10/2021

Zwemmen in het Noordhollandsch Kanaal was vroeger heel normaal en vanaf de Kanaaalkade werden regelmatig zwemwedstrijden gehouden. Aangemeerde schepen werden dan even verplaatst om ruimte te maken voor de zwemmers. Tegenwoordig is de Kanaalkade nog steeds een geliefde zwemplek voor de jeugd, maar door de aanleg van ligplaatsen voor plezierboten is de ruimte beperkt en springt en duikt de jeugd regelmatig vanaf de boten het kanaal in. Door het plaatsen van looppoorten op de steigers probeert de gemeente deze overlast te beperken. 

Ondanks waarschuwingen van de havenmeester van de watersportverenging en de gemeente wordt regelmatig vanaf de aangelegde boten gesprongen. Daarom heeft de gemeente in overleg met de watersportvereniging besloten een viertal looppoorten te plaatsen op de steigers en zo de overlast tegen te gaan.

Nog niet op slot
Vanaf maandag 18 oktober worden de looppoorten geplaatst, maar voorlopig blijven ze openstaan. Mocht er echter een probleem ontstaan doordat mensen nog steeds vanaf de boten in het water springen, dan sluit Handhaving na overleg met de watersportvereniging de poorten. Voorlopig zullen de deelnemers aan de Nieuwjaarsdijk waarschijnlijk de enige zwemmers daar zijn en hoeven de poorten voorlopig niet op slot. Voor vragen over de looppoorten kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum, via telefoonnummer (0299) 452 452. 

Het steigerproject vormde een slotstuk van het gemeentelijk actieplan Watertoerisme 2010-2015, met een sloepennetwerk, opgewaardeerde jachthaven, vernieuwde kades, een douche en toiletunit aan het Whereplantsoen, botenhelling aan de Kanaaldijk en vaste ligplaatsen aan de Overweersepolderdijk, Prinsenhof en Veilingkade.

Opening steigers 16 april 2016.

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

4 comments

 1. Theo Appelman schreef:

  Belachelijk, alsof er elke dag kluiten jongeren van alle boten springen.
  Hetmoet toch niet gekker worden

 2. mary schreef:

  Theo, helemaal mee eens. De verdraagzaamheid is ver te zoeken. Leven en laten leven. Er werd daar altijd al gezwommen. Mijn vader zwom er al. Ik heb er nog foto’s van. Er is ook een zwembad geweest, waar Moerbeek zwemles gaf. En nu mag het niet meer. De bankjes worden ook overal weggehaald wegens overlast. Waar kun je nog zitten. Het is een schitterende plek en nu kan je er niet meer van genieten. Er werden ijsfeesten gehouden als ere ijs lag, er werden ook prachtige concerten gegeven. De intocht van Sinterklaas was daar schitterend. Heel jammer als het niet meer mogelijk is.

 3. Waar mag de jeugd nog wel spelen/zitten. Hoe vaak kunnen ze daar zwemmen? En wat betreft de bankjes: wat gemakkelijk om zodra bewoners zgn. overlast ervaren de bankjes direct te verwijderen!!

 4. Karin schreef:

  Triest weer dit! Purmerend mag wel eens wat leuker worden gemaakt voor de Jeugd, ze hebben hier al niks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *