Parkeren op de bon voor bezoekers

07/06/2020

Bij de start van de ontwikkeling van Kop West in 2014 is besloten parkeerregulering in te voeren, en nu veel woningen zijn opgeleverd is begonnen met de invoering van betaald- en vergunningsparkeren. Bewoners kunnen voor bezoekers een bonnenboekje met dagkaarten kopen. Deze dagkaarten zijn alleen geldig in het parkeervergunninggebied waar de aanvrager woont. Daarbinnen is deze geldig op alle parkeerplaatsen waar parkeren voor vergunninghouders is toegestaan. Op Kop West zijn dat dezelfde plekken waar betaald parkeren geldt. De betaald parkeren vakken aan de zuidzijde van Wales vallen buiten het gebied. Het bonnenboekje is daar niet geldig. 

Ook bewoners van de Hazepolder kunnen bonnenboekjes aanvragen. Hier gelden dezelfde regels, maar let op, bezoekerskaarten gelden voor de eigen wijk. Kaarten voor Kop West gelden niet voor de Hazepolder en omgekeerd. Bewoners zonder parkeervergunning (bijvoorbeeld parkeren op eigen erf) kunnen ook een bonnenboekje aanvragen.

Parkeervakken
In de Zuiderpolder (Bloemenbuurt) geldt vanaf 1 juli ook betaald- en vergunningparkeren. Een parkeervergunning Zuiderpolder is geldig in alle straten met parkeervakken in dit gebied. De vergunning geldt ook in het overloopgebied Emmakade en Liduinatuin. Een bezoekersvergunning is eveneens geldig in deze straten, behalve in de steeg achter de Purmersteenweg (Wolthuissteeg). In deze steeg kan alleen met een vergunning worden geparkeerd. 

Geen pin
Bij de meeste parkeerautomaten in de Zuiderpolder is voorlopig alleen met muntgeld te betalen in verband met leveringsproblemen van automaten vanwege de coronacrisis. Betalen via de parkeerapp is wel mogelijk.

Vijf boekjes
De bonnenboekjes kunnen alleen worden aangevraagd door bewoners. De kosten zijn € 15 voor een boekje met tien parkeerdagkaarten. Per jaar kunnen maximaal vijf boekjes worden afgenomen. Vanaf half juni zijn de boekjes aan te vragen via www.purmerend.nl/parkeren  De site wordt nog aangepast (red). Voor dit jaar zijn nog vijf boekjes aan te vragen. Deze zijn geldig t/m december 2020. In 2021 kunt u opnieuw vijf boekjes aanvragen.

Voor  vragen kunt u contact opnemen  via (0299) 452 452 en vragen naar team Vergunningen.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

2 comments

  1. Jan schreef:

    Wat is er ,qua bonnenboekjes, geregeld voor (oudere)bewoners appartementen binnenstad, die verplicht werden in de gemeentelijke claxonate te parkeren (tarief 8x zoveel als straatvergunning)?

  2. Piet Jonker schreef:

    Parkeren binnenstad wordt donderdag 11 juni behandeld in commissie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *