Parkeervergunning Kop West uitgebreid

18/02/2021

De gemeente ontvangt regelmatig signalen van parkeeroverlast en het verzoek van bewoners van Kop West om zo snel mogelijk parkeerregulering in te voeren. Per 1 juni 2021 wordt de parkeerregulering doorgevoerd in fase 2: Binnenbuurt, Pleinbuurt, Kromme Wijzend, Rocamadour, Singelbuurt, Voorbuurt, Kanaaldijk, Neckerstraat, de tijdelijke parkeerplaatsen aan het Oosterbinnenpad en het Zuiderbinnenpad. Afhankelijk van het adres kunnen bewoners en bedrijven in aanmerking komen voor een parkeervergunning.

Deze straten worden toegevoegd aan het bestaande parkeervergunninggebied Kop West, sluiten aan bij de regels Betaald parkeren en is van toepassing op alle openbare parkeerplaatsen in dit gebied. Betaald parkeren gaat gelden van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op vrijdag tot 21:00 uur. Het betaaltarief wordt € 1,- per uur. Het in aanmerking komen van een parkeervergunning hangt af van het adres en de parkeerafspraken die voor dat adres zijn gemaakt. Met een parkeervergunning kan op alle openbare parkeerplaatsen in Kop West worden geparkeerd.

Neckerstraat en Kanaaldijk (uitgezonderd Kanaaldijk 5a t/m 5v)
Voor huidige bewoners en bedrijven die op datum van invoering staan ingeschreven op een adres in het parkeervergunningsgebied Kop West, geldt maximaal twee parkeervergunningen per adres. Parkeergelegenheid op eigen terrein wordt in mindering gebracht op het maximaal aantal te verlenen vergunningen. Bewoners die na datum van invoering op de Neckerstraat en de Kanaaldijk komen wonen, komen in aanmerking voor maximaal één parkeervergunning. Bij parkeergelegenheid op eigen terrein krijgen zij geen parkeervergunning.

Kanaaldijk 5A t/m 5V, Binnenbuurt, Voorbuurt, Tussenbuurt, Pleinbuurt 1, 46 en hoger, Singelbuurt 44 t/m 78, Rocamadour
Bewoners en bedrijven gevestigd op deze adressen komen niet in aanmerking voor een parkeervergunning voor bewoners of bedrijven. Dit heeft te maken met parkeerafspraken die gemaakt zijn bij de ontwikkeling van deze woningen en bouwvelden.

Singelbuurt 1 t/m 43, Pleinbuurt 2 t/m 27, 32, 35 t/m 45
Bewoners en bedrijven komen in aanmerking voor maximaal twee parkeervergunningen, mits er aantoonbaar sprake is van een tweede auto. Er geldt een maximum van in totaal twee vergunningen per adres.

Pleinbuurt 28 t/m 31, 33 en 34
Bewoners en bedrijven komen in aanmerking voor maximaal één parkeervergunning, mits er aantoonbaar sprake is van een tweede auto.

Bezoekersvergunning
Een bezoekersvergunning, hangt af van het adres en de parkeerafspraken die voor dat adres zijn gemaakt. De bezoekersvergunning is niet beschikbaar voor bewoners van de adressen Kanaaldijk 5A t/m 5V (de tijdelijke woningen), Binnenbuurt en Rocamadour.

Voor vragen en reacties kunt u per mail contact opnemen met Marijke van Roost, parkeermanager, via parkerencentrum@purmerend.nl.

PDFBijlage bij brief parkeerregulering Kop West

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. AJJ SEGERS schreef:

    Na mijn aanvraag nog niks meer gehoord over de parkeervergunning en het is al weer bijna 1juni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *