Palmzondagvieringen in de Nicolaaskerk

06/04/2014

Op zondag 13 april 2014 worden er in de Nicolaaskerk in Purmerend ter gelegenheid van Palmpasen twee vieringen gehouden, ieder met een eigen accent.

Traditionele palmzondagviering

De eerste Eucharistieviering begint om 10:00 uur. Tijdens deze viering zal het Nicolaaskoor onder leiding van dirigent Dick Scharn traditionele palmzondaggezangen zingen. Het koor wordt op orgel begeleid door Wim Stroman. Tijdens de viering worden de palmtakken gezegend, die mee naar huis genomen kunnen worden, ook wordt het lijdensverhaal van Jezus voorgelezen.

Palmzondag gezinsviering

Om 12:00 uur vindt er een Gezinsviering plaats. Tijdens deze viering zingt het Jeugdkoor van de Nicolaaskerk onder leiding van Barbara Dogger.  Alle kinderen zijn van harte uitgenodigd om aan het begin van de viering mee te lopen in processie met palmpasenstokken.

Pastoor Marcelo Salão Rocha is de voorganger bij beide vieringen.

Palmzondag

Op palmzondag wordt de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem gevierd. Er wordt herdacht dat Jezus op een ezeltje de stad binnen reed en daar werd binnengehaald door een juichende menigte die met palmtakken zwaaide en Hosanna riep. Deze gebeurtenis staat in zo een schril contrast met wat er later met Hem zou gebeuren. Nog geen week later, op Goede Vrijdag,  riepen dezelfde mensen die Jezus eerder toejuichten, dat Hij gekruisigd moest worden. De liturgie heeft een dubbele uitwerking op palmzondag. Aan de ene kant het toejuichen van de menigte aan de andere kant het lijdensverhaal.

Het adres van de Nicolaaskerk is Kaasmarkt 15 in Purmerend

Voor meer informatie: www.rkparochiepurmend.nl

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *