Overlast hondenpoep in Weidevenne

07/12/2017

Onderstaande brief is bezorgd bij de bewoners van Bali, Lombok, Java, Sumba, Timor, Kalimantan, Flores, Sulawesi, Gordel van Smaragd en Madura.

Beste bewoner, we merken dat sommige hondenbezitters de groenstrook en het voetpad langs Lombok en Timor gebruiken als uitlaatgebied. Zij laten de hondenpoep daar liggen, wat zorgt voor overlast. Hondenpoep moet echter overal opgeruimd worden, behalve op uitlaatstroken. Die vindt u bijvoorbeeld langs Lombok, tussen Bali en Java. Alternatieve uitlaatstroken lopen langs het voetpad aan de Aziëlaan en langs de Kanaalweg. De groenstrook langs het speelveld tussen Java en Flores is verboden voor honden. Dat geldt ook voor (andere) speelplekken. Om de overlast door hondenpoep in uw buurt tegen te gaan, zal Handhaving de komende tijd vaker controles uitvoeren. Voorkom een boete en laat de hond alleen uit op de aangegeven plekken.

Meedenken over hondenbeleid 
Een groep bewoners zet zich in om het hondenbeleid in de wijk aan te passen. Zij willen voorzieningen voor honden verbeteren door zogenaamde hondenontmoetingsplaatsen (HOP) te realiseren. Mogelijk kan ook iets gedaan worden om losloopgebieden uit te breiden. Omdat voor dit project geen extra budget is, stellen de bewoners voor een aantal uitlaatzones te laten vervallen. Zij zoeken mensen die daarover willen meepraten, zowel hondenbezitters als niet-hondenbezitters. Als u hier belangstelling voor heeft, kunt u contact met hen opnemen: Mail naar hopweidevenne@gmail.com of Facebookgroep Een HOP in Weidevenne. Wie denkt mee, wie doet mee?

Met vriendelijke groet, Michael Lanting, wijkmanager Weidevenne.

Op onderstaand kaartje ziet u precies waar u honden mag uitlaten en waar het voor honden verboden is:

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *