Overhandiging plan HOP Weidevenne

10/06/2019

Bewonersgroep HOP (HondenOntmoetingsPlaats) Weidevenne is ontstaan nadat bewoonster Jannie van der Ploeg in juni 2017 samen met haar hond een bezoek bracht aan de HOP in Purmer-Zuid. De hond, toen nog een pup, kon nog niet loslopen op plekken die niet beveiligd waren door een hek en deze HOP bleek een prachtige en veilige plek om te vertoeven. Rennen en spelen met andere honden en in de zomer heerlijk afkoelen in het water. De wens om naar zo’n mooie hondenontmoetingsplaats in de eigen wijk te kunnen gaan was snel geboren.

Deze wens omzetten in daden startte met het aanmaken van de Facebookpagina ‘Een HOP in Weidevenne, wie denkt mee, wie doet mee’. De volgende stap was het formeren van een werkgroep. Na de oproep op Facebook reageerden Anita Wijnhard, Patricia van Gaalen en Rina Edel. Hondeneigenaren die enthousiast zijn en zich willen inzetten voor een HOP in Weidevenne. Later kwamen Marja Kragten en Conny Dijkstra erbij om de argumenten en ideeën van niet-hondenbezitters te belichten.

Regelmatig overleg
Met de HOP in Purmer-Zuid als voorbeeld en in navolging van andere wijken, zoals Wheermolen en Gors, bundelden het ondernemende zestal hun krachten voor een HOP in de eigen wijk. Weidevenne heeft een kleine 20.000 inwoners, waardoor één HOP niet voldoende lijkt en al snel breidde het plan zich uit naar vier plekken, waar honden veilig kunnen lopen en spelen met soortgenoten. Er was regelmatig overleg met de gemeente en de plannen werden uitgewerkt op een plattegrond. In de afgelopen jaren waren er verschillende bewonersavonden met als doel bewoners te informeren en in gesprek te gaan. Opmerkingen en suggesties voor aanpassingen zijn, voor zover mogelijk, verwerkt in het huidige plan.

Hop Purmer Zuid

Overhandiging
Op 12 juni om 19.00 uur zal de bewonersgroep in het gemeentehuis aan de Purmersteenweg het nieuwe plan aanbieden aan wethouder Eveline Tijmstra. Zij is verantwoordelijk voor het hondenbeleid in Purmerend. Hierna zal de gemeente kijken of het mogelijk is dit plan, of een deel hiervan, te realiseren. Jannie: “Dit jaar zal het waarschijnlijk niet meer lukken, maar we hebben er vertrouwen in dat er volgend jaar één of meerdere HOP’s in Weidevenne zullen komen. Een mooi voorbeeld van bewoners die zich sterk maken om iets te bereiken in de wijk.”

Bewonersavond maart 2019

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *