Openbaar elektrisch oplaadpunt in de Lotusstraat

09/12/2019

Op verzoek van bewoners uit de buurt is op vrijdag 6 december een oplaadpunt voor elektrische auto’s ter hoogte van Lotusstraat 15 aangelegd. Eigenaren van een elektrische auto die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein hun auto op te laden, kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen voor een openbaar oplaadpunt. Twee keer per jaar inventariseert de gemeente de verzoeken en wijst locaties aan. Een belangrijke richtlijn is dat oplaadpunten uitsluitend op zichtlocaties komen, zoals winkelcentra of op/nabij doorgaande wegen zodat de oplaadpunten maximaal gebruikt kunnen worden.

Het bestuur van de gemeente vindt duurzaamheid erg belangrijk. Elektrische auto’s vervuilen minder dan auto’s op benzine of diesel. Daarom wordt het gebruik van elektrische auto’s gestimuleerd. Bewoners zonder eigen terrein en bezoekers met een elektrische auto krijgen zo de mogelijkheid de auto op te laden.

Aanvragen
De aanleg van dit oplaadpunt is gebeurd op verzoek van één of meerdere bewoners uit de buurt met een elektrische auto. Eigenaren van een elektrische auto die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein hun auto op te laden, kunnen bij de gemeente een verzoek indienen voor het inrichten van een openbaar oplaadpunt in hun wijk. Tweemaal per jaar bekijkt de gemeente de verzoeken en worden er locaties aangewezen.

Wijkfunctie
De oplaadpunten hebben een wijkfunctie en zijn niet uitsluitend bedoeld voor de aanvrager. Dat betekent dat een laadpaal geplaatst wordt op een zichtlocatie in de buurt van de woning van een aanvrager. Dit is dus niet vóór of bij de woning. Dat betekent dat de aanvrager altijd te maken krijgt met enige loopafstand naar het oplaadpunt.

Bewonersbrief
Een belangrijke richtlijn is dat oplaadpunten uitsluitend op zichtlocaties komen, zoals winkelcentra of op/nabij doorgaande wegen. Zo wordt er maximaal gebruik gemaakt van de oplaadpunten. De locaties worden gepubliceerd in de krant. De locatie aan de Lotusstraat is op 17 oktober 2019 in het Purmerends Nieuwsblad en op 29 augustus 2019 in de Staatscourant bekend gemaakt en bewoners zijn ingelicht door middel van een bewonersbrief.

Neem bij vragen contact op met Ingrid Kleijhorst van de gemeente, via het Klantcontactcentrum (0299) 452 452 of per e-mail: verkeer@purmerend.nl.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *