Ode aan het Noord-Hollandse landschap

10/10/2021

Vrijdag 8 oktober is het rond 17.00 uur nog erg druk op de Kaasmarkt. Veel mensen staan voor het stadhuis te wachten en voorbijgangers vragen zich af wie er op dat tijdstip nog gaat trouwen. Maar in plaats van bruid en bruidegom komt Eveline Tijmstra, wethouder Cultuur de opening verrichten van de tentoonstelling Ode aan het Noord-Hollandse landschap. De tentoonstelling is een prachtige verzameling van meer dan honderd kunstwerken, gemaakt door mensen, van jong tot oud, die middels een kunstwerk hun kijk op hun eigen omgeving laten zien.

Moncef Beekhof, directeur van het Purmerends Museum, is blij. “Het mag weer. Het is een feestdag voor het museum en de kunstenaars.”  Wethouder Tijmstra deelt de blijdschap. “Kunst en cultuur is er voor iedereen, beleef je samen, en het verbindt dat vind ik erg belangrijk en het komt allemaal samen in dit mooie project. De enorme diversiteit van de kunstwerken vormt een prachtig geheel.” Ook de kunstenaars krijgen een compliment: “Lang niet iedere kunstenaar kan zomaar zeggen dat hij of zij in een echt museum heeft gehangen, en dat kunt u straks allemaal wel zeggen.”  

Op het bordes
Na de opening gaan de gasten via de mooie stadhuistrap en het bordes het museum binnen en ook dat is voor de meeste gasten iets unieks. Een van de kunstenaars vertelt: “Ik woon al mijn hele leven in Purmerend en heb nooit eerder op dit bordes gestaan. Geweldig.”  Binnen wacht de genodigden een drankje en een hapje en worden ze door gastvrouwen ploegsgewijs door het museum geleid. Door de enorme belangstelling kan niet iedereen tegelijk de tentoonstellingsruimte binnen, maar in de andere zalen is ook genoeg moois te zien.

Purmerends Museum is te vinden op de Kaasmarkt 20, voor meer informatie:  www.purmerendsmuseum.nl   

 

 

 

 

 

3 comments

 1. Jantien schreef:

  8 september is een woensdag. Te tijd gaat snel, zal wel 8 oktober zijn

  1. Conny Dijkstra schreef:

   Bedankt voor je oplettendheid, het is inmiddels gewijzigd.
   redactie

 2. marian schreef:

  Is er ook een fotoexpositie. Dat zou heel leuk en interessant zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.