Nieuws Bewonersgroep HOP Weidevenne

04/11/2018

Lokatie 1

Lokatie 1

We zijn in een vervolggesprek met de gemeente weer een paar stapjes dichter bij ons doel: een hop (hondenontmoetingsplaats) en/of uitrenveld voor honden in alle kwadranten van Weidevenne. Er zijn drie locaties besproken, waaronder één nieuwe.

Locatie 1: Een losloopgebied/uitrenveld langs de A7
In verband met een paddenpoel is het terrein verdeeld in twee stukken. Op 7 november gaan we de situatie ter plekke bekijken om te bepalen waar een hek zal komen, om te voorkomen dat honden daar de Wolgalaan oprennen.

lokatie 2

lokatie 2

Locatie 2: Hop of uitrenveld op het verwilderd terrein achter de Barbadosstraat.
Dit is een nieuw ingebrachte locatie, een verwilderd schiereilandje tussen FC Purmerend en de afrit Purmer-Zuid/ Ilpendam. Er zal een brugje vanaf achterkant van de Barbadosstraat geplaatst moeten worden en het terrein zal bewerkt moeten worden om te kunnen gebruiken als uitrenveldje.

Locatie 3: Een uitrenveld in recreatiegebied Purmerland grenzend aan het pad naar de Alexandriestraat.
Ons verzoek aan Landschap Waterland om het pad tussen de Alexandriestraat en recreatiegebied Purmerland open te stellen voor al dan niet aangelijnde honden is helaas niet gehonoreerd. Het aansluitend terreintje, op de tekening oranje gekleurd, heeft onze voorkeur voor een uitrenveld. Deze locatie is een acceptabel stuk verwijderd van woonhuizen en ligt ook uit het zicht van omwonenden. De alternatieve locatie / tweede keus is meer bepalend voor het uitzicht van omwonenden.

lokatie 3

En verder
• Het woord HOP (speeltoestellen en bankjes) is in gemeentekringen ingeruild voor uitrenveld (uitgeklede HOP).
• Een uitrenveld is een terrein met een hek rondom en een hondenpoepserviceterminal voor zakjes en hondenpoep. Dit vergt minder onderhoud voor de bewoners dan een HOP.
• De uitlaatroutes achter Bisonstraat en Barbadosstraat, (aanlooproute voor de beoogde uitrenplek) leveren veel klachten van de bewoners op vanwege overlast door hondenpoep. Het gevolg daarvan is dat er een opruimplicht zal komen. De gemeente is bereid om poeppalen met zakjes en afvalbak te plaatsen.

Voor meer informatie of reageren: Facebookpagina Een Hop in Weidevenne, wie denkt mee, wie doet mee? Of mail naar hopweidevenne@gmail.com

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *