Nieuwe woningen aan Tramplein en Burg. D. Kooimanweg

08/01/2021

De gemeente heeft in beginsel overeenstemming bereikt met Beheermaatschappij Joh. De Vries BV over verplaatsing van Carex auto- reparatiebedrijf aan het Tramplein en het tankstation aan de Burg D. Kooimanweg. De bedrijven krijgen een nieuwe plek aan de Jaagweg bij de Verzetslaan (naast Mc. Donald’s). Het pand aan het Tramplein wordt gesloopt en ervoor in de plaats komen 12 appartementen met in de plint drie nieuwe commerciële ruimtes achter historische gevels. Aan de Burg. D. Kooimanweg komen ongeveer 450 woningen.

Naast Carex komt er op de nieuwe plek aan de Jaagweg een zelfservice benzinestation met vier wasboxen. Op de parkeerplaatsen, waarvan een aantal met laadpalen voor elektrische auto’s, komen later mogelijk ook snellaad mogelijkheden. Het plan wordt voorgelegd aan de gemeenteraad en na goedkeuring zal De Vries BV het bouwplan voor de Verzetslaan zo snel mogelijk realiseren. Na ingebruikname van het tankstation en het reparatie- en onderhoudsbedrijf aan de Verzetslaan, zal het project Tramplein worden gerealiseerd.  De realisatie van beide (bouw)plannen is contractueel aan elkaar gekoppeld.

Natuur inclusief
Op de locatie Tramplein wordt een kwalitatief hoogwaardig gebouw gerealiseerd waarbij er een inspanningsverplichting is afgesproken om natuur inclusieve elementen in het (definitieve) ontwerp te integreren. De 0-vergunningen regeling is van toepassing op dit project. Op de eigen binnenplaats van het appartementencomplex zal de initiatiefnemer overdekte fietsparkeerplaatsen realiseren.

Het voorlopig ontwerp voor het Tramplein kunt u hier bekijken.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *