Nieuwe stek voor Sociaal wijkteam Weidevenne

11/04/2019

Na een aantal jaren in Zuidland te zijn gevestigd is het sociaal wijkteam verhuisd naar Heel Europa aan de Genuahaven 45. Voor sommige bewoners is het wijkteam inmiddels een begrip, maar voor vele anderen is het nog onbekend. De medewerkers zijn er voor alle bewoners van Weidevenne en kunnen meedenken en hulp bieden in uiteenlopende situaties. De hulp kan eenmalig zijn, soms ook langer duren, maar in alle gevallen zijn er geen kosten aan verbonden.

Bij veranderingen in het leven of het (tijdelijk) kwijt zijn van het overzicht, helpt het wijkteam bewoners weer op weg. Bijvoorbeeld bij vragen over regelingen, geldzaken of het invullen van formulieren. Naast deze praktische zaken kan er ondersteuning worden geboden op psychosociaal vlak, bij echtscheiding, relatieproblemen, rouwverwerking, vragen over opvoeding of problemen in de buurt. Bewoners kunnen altijd vrijblijvend binnenlopen voor informatie of advies. De medewerkers zijn benieuwd hoe het gaat met bewoners van de wijk en zijn daarom ook regelmatig te vinden op allerlei plekken of gaan bij bewoners langs voor een gesprekje.

Het team staat open voor ideeën of andere zaken die wijkbewoners willen delen. Ook mensen die zich willen inzetten, bijvoorbeeld door anderen te helpen of vrijwilligerswerk te doen, zijn welkom. Aanmelden kan door langskomen, mailen via weidevenne@swtpurmerend.nl of telefonisch 0299 480630.

Meer informatie is ook te vinden op www.swtpurmerend.nl, www.clup.nl en facebookpagina  Sociaal Wijkteam Weidevenne.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *