Nieuwe parkeerplaatsen aan de Kanaalschans

11/04/2021

Het is voor veel centrumbewoners duidelijk dat de parkeerdruk in de buurt hoog is. Om die druk te verminderen gaat de gemeente, naast de parkeermaatregelen die tot nu toe zijn doorgevoerd, acht extra plekken aan de Kanaalschans (Buitenkant) realiseren. De langsparkeervakken worden haakse parkeervakken. Het verlaten van de smalle doodlopende straat in tegengestelde richting is daardoor eenvoudiger. Om te voorkomen dat automobilisten op of tussen de steiger terecht komen wordt langs de kade een veilige stootrand aangebracht. 

Door een nieuwe indeling zijn er ook mogelijkheden voor het verbeteren van het groen aan de Kanaalschans. Er komen grotere groenvakken voor de bomen met daaronder planten. Dit vermindert de worteldruk in de parkeervakken en krijgen de bomen meer ruimte om gezond oud te worden. Twee bomen zijn in een te slechte staat om ze te behouden en worden gekapt. Er komen nieuwe bomen voor terug.

Mei
De bestratingswerkzaamheden worden in mei uitgevoerd. Vanwege corona wordt er nu minder geparkeerd en hebben bewoners minder last van de parkeerdruk. Door de werkzaamheden nu uit te voeren is er minder overlast. Het groengebeuren moet nog even wachten tot het najaar. Bewoners worden geïnformeerd over de exacte planning en eventuele overlast. 

Bankje
Het wandelpad langs het water en het zitbankje (al weg) komen te vervallen. Het is echter mogelijk om op een andere plek een bankje te realiseren en suggesties kunnen worden doorgegeven aan de omgevingsmanager Paula de Groot via omgevingsmanagement@purmerend.nl of bellen via (0299) 452 452.

PDFBewonerstekening Kanaalschans

 

 

 

 

 

huidige situatie

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. Jan Albers schreef:

    Komt er nu toestemming voor straat parkeervergunningen voor huidige bewoners Neckerpoort(Neckerdijk abc nrs.)die nu alleen een veel duurder abonnement op claxonate hebben, en zelfs geen bezoekers boekje kunnen kopen voor hun visite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *