Nieuwe hondenpoepzuigmaaier

18/10/2021

Hondenpoep is in Purmerend één van de grootste ergernissen. Werkom zorgt, in opdracht van gemeente Purmerend, op verschillende plekken in de stad voor het opruimen hiervan. Sinds een paar weken doen ze dit met de nieuwe ‘hondenpoepmaaier’. Deze nieuwe machine komt in plaats van de oude poepzuiger die helaas de geest heeft gegeven, waardoor er met de hand moest worden schoongemaakt. Dit was arbeidsintensiever waardoor veel minder opgeruimd kan worden. Reden voor gemeente Purmerend en Werkom om een vervanger aan te schaffen.

Op alle bestratingen en grasvelden in Purmerend geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Er zijn een paar uitzonderingen. Dat zijn de losloopgebieden: gebied zonder omheining waar honden los mogen lopen, aangegeven met een houten paaltje waarop een hondje staat. De uitlaatstroken: stroken gras direct langs het trottoir/fietspad en maximaal twee meter breed zodat ze makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Je herkent deze uitlaatstroken aan de paaltjes met daarop de tekst ‘uitlaatroute’. Let op: alleen de kant waar dit paaltje staat, is een uitlaatstrook.

Nieuwe machine maakt bioafval
Met de nieuwe machine kan sneller, vaker en beter schoongemaakt worden. Waar voorheen alleen de hondenpoep werd opgeruimd, wordt nu ook meteen het gras gemaaid. Hiermee wordt het gras op de plekken waar honden veel uitgelaten worden vaker gemaaid. Daarmee is er minder overlast van hoog gras. Het afval dat hiermee opgehaald wordt, kan nu weggegooid worden bij het te recyclen bioafval (gft-afval).

Oude hondenpoepzuiger

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *