Nazomerkermis gaat definitief niet door

10/09/2020

De nazomerkermis in Purmerend gaat niet door dit jaar. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders op 9 september besloten. De kermis stond van 7 tot 11 oktober gepland. Eerder kwam de gemeente met het bericht dat de kermis vanwege coronamaatregelen niet veilig op de Koemarkt kan worden georganiseerd. Daarom heeft de gemeente de afgelopen weken, samen met de kermisexploitanten, naar een alternatieve locatie gezocht.
 
Er zijn drie locaties onderzocht. Bedrijventerrein Baanstee Noord, het evenemententerrein aan de Grotenhuysweg en het Leeghwaterpark. Bij alle drie de locaties zijn de voor- en nadelen en de kosten om het terrein geschikt te maken voor een kermis in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat het niet verantwoord is om de kermis nu op een alternatieve locatie te organiseren. Dat heeft te maken met de tijd van het jaar waardoor de kans op schade aan het terrein groot is, de hoge kosten om het terrein geschikt te maken voor de kermis en door de coronamaatregelen die we moeten nemen.

Kleurrijke Kermis 2019

Burgemeester Bijl: ‘Ik vind het natuurlijk erg jammer en vervelend voor alle kermisliefhebbers en exploitanten dat de kermis niet doorgaat. De kermis is altijd een erg gezellig evenement. Ik hoop van harte dat we volgend jaar weer samen kermis kunnen vieren.’

Kermis 2019

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *