Miniview wijkwethouder Weidevenne Thijs Kroese

19/06/2022

Klik op de foto om de miniview te bekijken

Het is donderdag 16 juni druk op de markt op het Winkelcentrum Weidevenne. Mensen die vrolijk naar de supermarkt willen fietsen, springen verschrikt van de fiets bij het zien van een aantal handhavers en de wijkagent.  Die zijn echter niet gekomen om te bekeuren, maar om vragen te beantwoorden en advies te geven, samen met de wijkmanager en de nieuwe wijkwethouder Thijs Kroese. Veel bewoners maken gebruik van de mogelijkheid voor een goed gesprek met een ijsje toe.

Het Wijkmanagement van de gemeente Purmerend heeft flink uitgepakt en vanaf het begin is er enorme aanloop. De wijkwethouder heeft vrijwel geen moment rust, de vragen blijven op hem afkomen en ook wijkmanager Michal Lanting geeft uitleg over zaken die in Weidevenne spelen. De nog maar kort in de wijk opererende wijkagent krijgt ook de nodige vragen en de handhavers geven met z’n tweeën uitleg en advies.

klik op de foto om de miniview te bekijken

Driehonderd ijsjes
Vanwege de hitte komt, in plaats van gratis koffie, ijsman Michel Prinsen het plein opfietsen en deelt gratis (schep)ijsjes uit. Dat blijkt een schot in de roos, jong en oud maken dankbaar gebruik van dit lekkere koude cadeautje. Nog voor het einde van de activiteit zijn er meer dan driehonderd ijsjes uitgeschept en de bakken schoon leeg.  

Miniview
Het team van weidevenner.nl is ook aanwezig en in een miniview vertelt de wijkwethouder onder andere over de toekomst van Weidevenne, verkeersproblemen en de situatie met motorboten in de wijk. Wie deze activiteit gemist heeft, kan met vragen of problemen altijd nog terecht bij de wijkmanager. m.lanting@purmerend.nl of telefoon 0299 425425.

Heeft u ook een activiteit, tip of idee, neem dan contact op met weidevenner.nl via redactieweidevenner@gmail.com.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.